Μανιάκι: Κεραία κινητής τηλεφωνίας στο Μαύρο Βουνό ξεσηκώνει τους κατοίκους – Πυρά δημοτικών συμβούλων κατά Δ. Κωτούλα

Αναβρασμός επικρατεί στους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Τριάδας από την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας ύψους 34 μέτρων στην περιοχή Μαύρο Βουνό στο Μανιάκι και σε απόσταση αναπνοής από τα τελευταία σπίτια του οικισμού.

 

Το θέμα έφερε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς με επιστολή του ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ευστάθιος Βασιλειάδης. Ο οποίος μεταξύ άλλων επισημαίνει την εύλογη  ανησυχία των κατοίκων της περιοχής. Και ζητά  από τον Δήμαρχο Ανέστη Αγγελή και την δημοτική αρχή να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την τήρηση της νομιμότητας και των κανόνων ασφαλείας από την έκθεση των κατοίκων σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

 

Τα πυρά ωστόσο των συναδέλφων του συγκέντρωσε, αν και απών,  ο πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Κωτούλας ο οποίος φέρεται να μην ενημέρωσε έγκαιρα τους κατοίκους για την αδειοδότηση της κεραίας αλλά συνυπέγραψε τη διαμαρτυρία μαζί με τους άλλους δημοτικούς συμβούλους της περιοχής κατά της εγκατάστασης της κεραίας τώρα που είναι πλέον πολύ αργά.