Η ΝΟΔΕ Καστοριάς για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

Καταρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν κρυβόμαστε και δεν φοβόμαστε να πούμε ότι από θέση αρχής είμαστε αντίθετοι με τις καταλήψεις δημοσίων χώρων, είτε πρόκειται για σχολεία και πανεπιστήμια είτε για υπηρεσίες ή δρόμους. Εμείς δεν αλλάζουμε θέση ανάλογα με τη θεματολογία και την ιδεολογική κατεύθυνση των καταληψιών, όπως κατ’ εξακολούθηση κάνουν οι δυνάμεις της Αριστεράς.

Σε ό,τι αφορά σε ένα μείζον εθνικό θέμα όπως είναι αυτό της Μακεδονίας, για μία συμφωνία την οποία απορρίπτει η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας ως επιβλαβή για την χώρα μας, είναι απαραίτητο να διαδηλώνεις και να εκφράζεις την αντίδρασή σου, με νόμιμα και θεμιτά μέσα, με επιχειρήματα αλλά και πατριωτικά αισθήματα.
Σήμερα όμως βιώνουμε μια παραδοξότητα. Οι πολίτες της δημοκρατικής χώρας μας διατάσσονται να μη συναθροίζονται σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και να μην αντιδρούν στις «προοδευτικές» και «ευεργετικές» για την πατρίδα μας συμφωνίες της «εθνοσωτήριας» κυβέρνησης. Όποιοι δεν υπακούσουν θα χαρακτηρίζονται ως “μαύρα φίδια του φασισμού” και θα διαπομπεύονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα.
Αν μάλιστα πρόκειται για μαθητές, τότε είναι “άβουλοι”, “υποκινούμενοι”, “χειραγωγούμενοι”, “εκκολαπτόμενοι φασίστες”!
Αυτοί οι μαθητές μπορούν να είναι η “σκεπτόμενη μαθητιώσα νεολαία”, με προβληματισμούς και ανησυχίες αρκεί να εξυπηρετεί τους σκοπούς της κυβέρνησης. Σε αυτή την περίπτωση οφείλουν:
– να μαθαίνουν την «αλήθεια» για την Ιστορία, όπως εσείς θέλετε να τους την μαθαίνετε,
– να ξεσηκώνονται, ν’ αγανακτούν και να γεμίζουν τις πλατείες, όταν εσείς θα τους καθοδηγήσετε και θα τους κατευθύνετε, ώστε να μάθουν από μικροί να διαχωρίζουν τους «καλούς» από τους «κακούς», το «δίκαιο» από το «άδικο» και ν’ απαιτούν με κάθε τρόπο το «σωστό» που θα της υποδείξουν οι κομματικοί σας μηχανισμοί,
– να συμμετέχουν σε «συλλογικότητες» με φιλική πολιτικο-ιδεολογική κατεύθυνση, αρκεί να επικεντρώνονται σε δράσεις που θα ταυτίζονται με τον κυβερνητικό βοναπρατισμό της Αριστεράς των Μ.Κ.Ο. ακόμη κι αν είναι καταλήψεις – βανδαλισμοί – επεισόδια – πορείες και ακτιβιστικές ενέργειες εις βάρος άλλων,
– να ενημερώνονται κάθε απόγευμα από τους “έγκριτους” δημοσιογράφους της κρατικής τηλεόρασης, από συγκεκριμένα φύλλα και ιστότοπους και να συμμετέχουν σε συγκεκριμένες ομάδες κοινωνικών δικτύων, αποφεύγοντας τα “καθοδηγούμενα μέσα της διαπλοκής και της παραπληροφόρησης”,
– να έχουν την ωριμότητα να επιλέξουν ιδεολογική, εθνική, θρησκευτική ταυτότητα ή ακόμη και το φύλο τους από τα 15,
– να αντιληφθούν το κακό που έχει προκαλέσει ο καπιταλισμός και να συνδυάζει όλα τα δεινά που υφίσταται ο κόσμος μας με το «κακούργο» κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις, αναγνωρίζοντας ότι ο μόνος πόλος ανάπτυξης, προόδου και ευημερίας είναι το κράτος – το κόμμα – το συνδικάτο.
Κυρίες και κύριοι της σημερινής κυβέρνησης,
– αντιληφθήκατε ότι οι μέρες σας πλέον είναι μετρημένες. Ξέρετε ότι ο μόνος τρόπος για να διασώσετε όσα περισσότερα μπορείτε είναι ο διχασμός! Να ποτίζετε τον κόσμο με μίσος και να τον χωρίζετε σε στρατόπεδα! Δεν διστάσατε να το κάνετε και στους μαθητές. Τους βάλατε ταμπέλες και τους στρέψατε να αλληλοσπαραχθούν χωρίς να σας νοιάζουν οι συνέπειες. Από την μια μεριά μαθητές κάνουν πορεία με τις ελληνικές σημαίες και από την άλλη μεριά “μαθητική” πορεία με κόκκινες σημαίες!
– μες τον πανικό και τον παροξυσμό σας δίχως σκέψη χαρακτηρίσατε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν φασίστες και υποκινούμενους, σαν να θέλετε με το ζόρι να τους κάνετε δώρο στη Χρυσή Αυγή! Αλήθεια, αυτές οι χιλιάδες των μαθητών που διαδήλωσαν στις πόλεις όλης της χώρας ήταν Χρυσαυγίτες; Αν η Χρυσή Αυγή έχει τόσους οπαδούς και μάλιστα νεολαία, τότε όλοι έχουμε κάνει εγκληματικά λάθη με τα λόγια και τις πράξεις μας και πρέπει ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες μας! Ευτυχώς όμως δεν συμβαίνει αυτό. Είναι δική σας επινόηση που την χρησιμοποιείτε για να έχετε λόγο ύπαρξης. Αλλιώς κινδυνεύει όλο το ψεύτικο οικοδόμημα που στήσατε τόσα χρόνια και νομίζετε ότι σας κάνει χρήσιμους. Γιατί μόνο με την Χρυσή Αυγή δυνατή θα είστε και εσείς σε θέση να πουλάτε ιδεολογία ονειρευόμενοι την δική σας «εποποιία».
Φίλες και φίλοι το μείζον εθνικό ζήτημα που ανακύπτει, πέραν της κυβερνητικής διχαστικής προπαγάνδας, είναι το γεγονός ότι στους δρόμους είδαμε μαθητές, των οποίων ως επί το πλείστον το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο: Σπουδές – βαλίτσα – εργασία στο εξωτερικό και επικοινωνία μέσω skype τα βράδια με τους γονείς τους.
Δυστυχώς από την εμμονική σημερινή κυβέρνηση δεν περιμένουμε να κάνει κάτι γι’ αυτό. Δεν μπορεί και δεν θέλει εξάλλου. Θέλει ο κόσμος να είναι χωμένος μέσα στο λαγούμι και να τους πετάει ψίχουλα για να λέει ότι τους ταΐζει.
Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Αντί για ψίχουλα να πετάξει στον κόσμο σκάλες για να βγει από τον λάκκο και να δημιουργήσει τον κόσμο που θέλουμε, μπορούμε και δικαιούμαστε να έχουμε. Ένα αναπτυξιακό «σοκ» που θα ξεκινήσει από την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που θα υλοποιήσει το κόμμα μας μέσα από ένα φιλόδοξο, καινοτόμο και ριζοσπαστικό πρόγραμμα, που ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος και αυριανός πρωθυπουργός της χώρας.
Σας το λέμε για τελευταία φορά, αντί να επιστρατεύετε όλα σας τα στελέχη, τα Μ.Μ.Ε. και τους συνδικαλιστές σας για να στοχοποιήσετε τους μαθητές και τους πολίτες ισχυροποιώντας ουσιαστικά τους φασίστες και την Χρυσή Αυγή, ακυρώστε ακόμη και σήμερα το έγκλημα που πάτε να επιτελέσετε με την υπογραφή σας στην συμφωνία των Πρεσπών, που αναγνωρίζει “μακεδονικό έθνος” και “μακεδονική γλώσσα” σε μία χώρα που ως τώρα μας παρακαλούσε για να βρεθεί λύση.
Εμείς αυτή την συμφωνία δεν θα την ψηφίσουμε ούτε σήμερα από την θέση της αντιπολίτευσης, ούτε και αύριο από την θέση της κυβέρνησης.
Είναι εθνικό μας καθήκον!

Ο Πρόεδρος
της ΝΟ.Δ.Ε. Καστοριάς

Στέργιος Αδάμ