Καιρός: Χριστούγεννα με χιόνια και κρύο

Χριστούγεννα ήρθαν πάλι και ο καιρός ετοιμάζεται να μπει στο… κλίμα των ημερών, Μπορεί σήμερα Σάββατο (22.12.2018) και μέχρι τη Δευτέρα, παραμονή των Χριστουγέννων, ο

 

καιρόςνα είναι γενικά καλός, αλλά από την ημέρα των Χριστουγέννων και μετά, τα πράγματα αλλάζουν.

Ο καιρός τα Χριστούγεννα θα μας δείξει ένα… άλλο πρόσωπο. Ξεκάθαρα χειμωνιάτικο και «εναρμονισμένο» με τις ημέρες. Ανήμερα των Χριστουγέννων, λοιπόν, ο καιρός φέρνει βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές αλλά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Ίδιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

Εκτός από τις βροχές και τα χιόνια, ο καιρός θα φέρει και τσουχτερό κρύο, αφού η θερμοκρασία θα σημειώσει ραγδαία πτώση. Οι δε άνεμοι, στα πελάγη θα πνέουν μέχρι 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

Η αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει από την ημέρα των Χριστουγέννων και θα κορυφωθεί την επόμενη μέρα. Ψυχρές αέριες μάζες θα φτάσουν και θα επηρεάσουν τη χώρα μας.

Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει τη… “βουτιά” αρχικά από τα βόρεια. Στη συνέχεια όμως, το κρύο θα… επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Ολικός παγετός θα επικρατήσει στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Παράλληλα θα εκδηλωθούν βροχές, χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά, και σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 έως 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ.

Οι περιοχές όπου αναμένονται φαινόμενα από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου έως το πρώτο μισό της ημέρας των Χριστουγέννων

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από το μεσημέρι της ημέρας των Χριστουγέννων και μετά

Στην Αττική αναμένεται άστατος καιρός, με βροχές κατά περιόδους. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά του νομού και πιθανώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, από το μεσημέρι της ημέρας των Χριστουγέννων έως και τις πρώτες ώρες της Πέμπτης (27.12.2018).

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις έως 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης της Αθήνας θα φτάσει τους 12 βαθμούς την Τρίτη (25.12.2018) και μόλις τους 6-7 την Τετάρτη (26.12.2018).

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται άστατος καιρός κυρίως την ημέρα των Χριστουγέννων, με βροχές και χιόνια στα ορεινά του νομού. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και στο κέντρο της πόλης δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 5 με 6 μποφόρ. Την Τετάρτη (26.12.2018) ο καιρός θα είναι βελτιωμένος ενώ η θερμοκρασία και οι άνεμοι δεν θα παρουσιάσουν αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη (27.12.2018), ο καιρός αναμένεται βελτιωμένος σε όλη τη χώρα, όμως η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Πηγή: meteo.gr