Πυροβολισμοί στο Στρασβούργο – Ένας νεκρός

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο δράστης συνελήφθη και στη συνέχεια ξέφυγε οπλισμένος

Περιστατικό με πυροβολισμούς στο Στρασβούργο και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία Κλεμπέρ συνέβη πριν από λίγη ώρα.

Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος της «Κ» Μαρίνα Οικονομίδου, η οποία βρίσκεται στο Στρασβούργο για την ομιλία του προέδρου Αναστασιάδη στην αυριανή σύνοδο του Ευρωκοινοβουλίου, οι δρόμοι έχουν κλείσει προς το παρόν για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με το BBC, μέχρι στιγμής ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ ακόμη έξι τραυματίστηκαν.

Κληθείσα να σχολιάσει η αστυνομία, ανέφερε ότι πρόκειται για ζήτημα ασφάλειας, χωρίς να επιβεβαιώνει αν πρόκειται για τρομοκρατικό κτύπημα.

Το περιστατικό σημειώθηκε μια μέρα πριν απο τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που διεξάγεται στο Στρασβούργο, την οποία θα προσφωνήσει το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο δράστης συνελήφθη και στη συνέχεια ξέφυγε οπλισμένος. Επίσης, μεγάλη ομάδα Κύπριων δημοσιογράφων βρίσκεται στην πόλη και είναι όλοι ασφαλείς. Παράλληλα, το Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο έχει αποκλειστεί, ενώ Κύπριοι ευρωβουλευτές βρίσκονται ακόμα εντός του κτιρίου.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συζητήσει το μέλλον της Ευρώπης με τους ευρωβουλευτές και εκπροσώπους του Συμβουλίου και της Επιτροπής την Τετάρτη στις 11:00 π.μ. (ώρα Κύπρου).

 

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο τουίτερ κάνει λόγο για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

kathimerini.gr