Ισχυρή έκρηξη βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ – Δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα | Καστοριανή Εστία

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στις 02:30, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο Νέο Φάληρο, δίπλα στο κτήριο του ΣΚΑΪ.


Άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στην ιστοσελίδα Ζούγκλα και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 στη 01:45 και είχε προειδοποιήσει ότι υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός στον τηλεοπτικό σταθμό, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν είναι φάρσα» και άφησε χρονικό περιθώριο 45 λεπτά.

Σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές, καθώς από την ισχύ τη βόμβας, έσπασαν τζαμαρίες γραφείων εργαζομένων, από τον πρώτο έως και τον έκτο όροφο του κτηρίου, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.  Στον προαύλιο χώρο του ΣΚΑΪ διακρίνονται κομμάτια τζαμιών από τα γραφεία των ορόφων που έσπασαν από την μεγάλη ισχύ της έκρηξης.

Oι υλικές ζημιές είναι μεγάλες σχεδόν σε όλους τους ορόφους του κτηρίου. Οι μεγαλύτερες σημειώθηκαν στον τρίτο και τέταρτο όροφο, όπου βρίσκονται γραφεία εργαζομένων. Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Ψευδοροφές έπεσαν στο πάτωμα, τζαμαρίες έγιναν θρύψαλα.

Σημειώνεται ότι το ωστικό κύμα της έκρηξης ήταν τόσο ισχυρό, ώστε έγινε αισθητό  σε μία απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το κτήριο του Ομίλου, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους των παρακείμενων περιοχών.

Πηγή: skai.gr