glikia-kolokithopita

Καστοριά: συνταγή για γλυκιά κολοκυθόπιτα | Καστοριανή Εστία

Γλυκιά κολοκυθόπιτα

Συστατικά

1 κιλό ξυσμένη πορτοκαλί κολοκύθα
1 φλ. ζάχαρη
1/2-1 φλ. γαλέτα
1-2 κ.γ. κανέλα
2 αβγά
2 φύλλα σφολιάτας
λίγο λάδι
άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

1.Σε ένα μπολ βάζουμε την ξυσμένη κολοκύθα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και τη γαλέτα και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε για να δούμε αν μας αρέσει η γεύση και μπορούμε να βάλουμε περισσότερη ζάχαρη και κανέλα αν θέλουμε. Προσθέτουμε τα αβγά.
2.Στρώνουμε το ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, το λαδώνουμε λίγο, κάνουμε και μερικές χαραγματιές με το μαχαίρι και ψήνουμε στους 180°C για 40′ περίπου.
3.Όταν ψηθεί ρίχνουμε από πάνω άχνη ζάχαρη και κανέλα.


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ Ε.Ι.Ε.Τ.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 2242

ΕΔΡΑ Κορυτσάς 17, Τ.Κ. 52100 Καστοριά

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δημήτρης Ιατρίδης


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.



Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο


Κατηγορίες