Αλαλούμ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» – Ακυρώνονται πτήσεις λόγω της «Σοφίας»

Τουλάχιστον 10 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης λόγω της κακοκαιρίας, προκαλώντας αναστάτωση και ταλαιπωρία σε εκατοντάδες ταξιδιώτες που είχαν οργανώσει προ ημερών το ταξίδι τους.

 

Η  κακοκαιρία που έχει σαρώσει ολόκληρη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργήσει ουκ ολίγα προβλήματα στους πολίτες. Κλειστοί δρόμοι, αποκλεισμένες περιοχές και ταλαιπωρία στα αεροδρόμια είναι μόνο μερικά από αυτά.

Τουλάχιστον 10 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης λόγω της κακοκαιρίας, προκαλώντας αναστάτωση και ταλαιπωρία σε εκατοντάδες ταξιδιώτες που είχαν οργανώσει προ ημερών το ταξίδι τους.

Μάλιστα, πολλοί άνθρωποι καταγγέλλουν πως τους έχουν στους διάδρομους, ακόμα και στις τουαλέτες. Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν επιβάτες στον ΣΚΑΪ, καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας δεν έλαβαν ουδεμία ενημέρωση για ακύρωση ή αλλαγή των εισιτηρίων τους, ή για τα βάουτσερ που δικαιούνται για διαμονή σε ξενοδοχείο και γεύμα.

Ορισμένα δρομολόγια που είχαν προορισμό την Θεσσαλονίκη ανακατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια, όπως της Τιμισοάρας στην Ρουμανία. Συνολικά 200 άτομα βρέθηκαν στην Ρουμανία, ανάμεσά τους οικογένειες με μικρά παιδιά. Οι μισοί εκ αυτών αναχώρησαν με λεωφορεία για την χώρα μας, όμως κατήγγειλαν πως τα οχήματα δεν διαθέτουν θέρμανση εν μέσω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Άλλοι επιβάτες, που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Βιέννη, προσγειώθηκαν στα Σκόπια και μεταφέρονται στην Ελλάδα με λεωφορεία.

Ο εκπρόσωπος της διαχειρίστριας Fraport, Γιάννης Παπάζογλου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως οι αεροπορικές εταιρείες έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ενημέρωση των ταξιδιωτών και για την επιλογή προορισμών ανακατεύθυνσης.

Υπογράμμισε πως δεν γνωρίζει για ποιο λόγο επελέγησαν ως εναλλακτικοί προορισμοί η Τιμισοάρα και άλλα αεροδρόμια.

Σημείωσε πως θα ελέγξει εάν οι αερομεταφορείς κάνουν τις απαραίτητες ανακοινώσεις μέσω των μεγαφώνων του αερολιμένα.

Ο κ. Παπάζογλου διευκρίνισε πως οι ακυρώσεις δεν οφείλονται στην παρουσία χιονιού ή πάγου στον διάδρομο, αλλά στο χρόνιο πρόβλημα χαμηλής νέφωσης που αντιμετωπίζει κατά διαστήματα το «Μακεδονία», το οποίο μειώνει την ορατότητα των πιλότων.

tanea.gr