Αντιφατικές είναι οι ανακοινώσεις που βγαίνουν στον αέρα από τον Δήμο Καστοριάς και την Μητρόπολη, σχετικά με τις λίστες των ονομάτων και την ώρα αναχώρησης για το συλλαλητήριο της Αθήνας. Διότι και οι δύο καταρτίζουν διαφορετικές λίστες και ανακοινώνουν διαφορετικές ώρες αναχώρησης, σε μια προσπάθεια να “καπελώσει” ο ένας τον άλλο οργανωτικά.

Αρχικά ο Σύλλογος Καστοριαίων  “Ομόνοια” της Νέας Υόρκης, που ανέλαβε να χρηματοδοτήσει τα έξοδα μεταφοράς, απευθύνθηκε στον Δήμο Καστοριάς και ζήτησε να αναλάβει εκείνος την οργάνωση της συμμετοχής στο συλλαλητήριο, ενημερώνοντας  παράλληλα και την Μητρόπολη.

Όταν  όμως  ο Δήμος διά του εκπροσώπου του ενημέρωσε την Μητρόπολη, εκείνη άφησε εν λευκώ την διοργάνωση στον Δήμο. Στην συνέχεια όμως για κάποιον άγνωστο λόγο εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης να χειρίζεται το θέμα της διοργάνωσης και να δίνει κατευθύνσεις στους συμμετέχοντες.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να προκληθεί  σύγχυση στον κόσμο που δεν ξέρει πού να απευθυνθεί για να δηλώσει την συμμετοχή του!