Δεν κάνουν όλοι γιορτές… Άστεγη γυναίκα βρέθηκε ξεπαγιασμένη και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου

Επιχείρηση για την παροχή βοήθειας σε άστεγη στήθηκε χθες το μεσημέρι στο κέντρο του Βόλου. Μία γυναίκα, περίπου 50 ετών, εθεάθη να προσπαθεί να απαγκιάσει στα σκαλιά πολυκατοικίας στη συνοικία του Αγίου Νικολάου, για να προστατευτεί από το δριμύ ψύχος.

Την 50χρονη που σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι γνωστή στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου εντόπισε εργαζόμενη στην Πρόνοια όταν χθες το πρωί πήγαινε στην εργασία της.

Αμεσα ζητήθηκε συνδρομή από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου προκειμένου να μεταφερθεί η γυναίκα στο Κοινωνικό Κέντρο των Αγίων Αναργύρων που λειτουργεί σε 24ωρη βάση τις τρεις τελευταίες ημέρες παρέχοντας ζεστό περιβάλλον, κρεβάτι για ύπνο, φαγητό και ρούχα σε όσους έχουν ανάγκη.

Όταν ο εκπρόσωπος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, Βασίλης Ηλιόπουλος, επιχείρησε να συνοδεύσει την 50χρονη που στο μεταξύ είχε «κουρνιάσει» μέσα σε κεντρική καφετέρια, η ίδια αρνούνταν πεισματικά να τον ακολουθήσει. Χρειάστηκε συνδρομή της Αστυνομίας για να πειστεί να φύγει από τον χώρο και να οδηγηθεί στο ασφαλές περιβάλλον του Κοινωνικού Κέντρου Αγίων Αναργύρων όπου ήδη φιλοξενούνταν έξι άτομα

Η γυναίκα μεταφέρθηκε τελικώς στο κέντρο, από εκεί όμως διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου. Τα πόδια της είχαν κρυοπαγήματα και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που έκλαιγε από τον πόνο. Η τραγική ιστορία που συνοδεύει την άτυχη γυναίκα η οποία αν και καλοστεκούμενη εμφανισιακά βρέθηκε εν μέσω χιονιά στον δρόμο δεν έχει γίνει γνωστή.

Σημειώνεται ότι και χθες όπως και σήμερα αλλά και τις επόμενες ημέρες που θα κριθεί απαραίτητο λειτουργούν σε 24ωρη βάση για τη φιλοξενία ανθρώπων που έχουν ανάγκη τα κοινωνικά κέντρα Αγίων Αναργύρων και Ν. Δημητριάδας της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου ενώ τα ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και Νέας Ιωνίας στην οδό Μυτιλήνης λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

www.taxydromos.gr