Εγκρίθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών από τα Σκόπια

Μετά από εντονότατες ζυμώσεις του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ προκειμένου να εξασφαλίσει τους 80 βουλευτές, οι τροπολογίες εγκρίθηκαν από τη Βουλή των Σκοπίων με 81 ψήφους

 

Υπερψηφίστηκαν από τη Βουλή των Σκοπίων οι τροπολογίες που απαιτούνταν για να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του Συντάγματος, στο πλαίσιο της Συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά από εντονότατες ζυμώσεις του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ προκειμένου να εξασφαλίσει τους 80 βουλευτές, οι τροπολογίες εγκρίθηκαν από τη Βουλή των Σκοπίων με 81 ψήφους.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Ζάεφ και η ανακοίνωση από την κυβέρνηση της γείτονος ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την υιοθέτηση των συνταγματικών τροπολογιών, με την οποία εξασφαλίζεται πλειοψηφία τουλάχιστον δύο τρίτων (80 στους 120 βουλευτές).

Σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης αναφερόταν ότι με σχετική τροπολογία του Συντάγματος, η υπηκοότητα ορίζεται ως «μακεδονική/ πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» και αποσαφηνίζεται ποια θα είναι η διατύπωση, στην αλβανική γλώσσα, για τους αλβανικής εθνικής καταγωγής πολίτες της χώρας.