Ζάεφ: Κανείς δεν μπορεί να μας αρνηθεί το δικαίωμα να είμαστε «Μακεδόνες»

«Kανείς δεν μπορεί πλέον να μας αρνηθεί το δικαίωμά μας να είμαστε ‘Μακεδόνες’ που μιλούν τη ‘μακεδονική’ γλώσσα σε αυτό το έδαφος» ανέφερε σε νέες του δηλώσεις ο Ζόραν Ζάεφ, προσθέτοντας ότι διαπραγματεύτηκε με την Ελλάδα χωρίς να τεθεί υπό αμφισβήτηση η εθνική ταυτότητα των «Μακεδόνων (…)που μιλούν μακεδονική γλώσσα, με τη δική τους παράδοση και ιστορία».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «H1» της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, ο κ. Ζάεφ σημείωσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήρθε ως αποτέλεσμα τόσο της επιμονής των πολιτικών των δύο χωρών όσο και της υποστήριξης των ΗΠΑ και της Ε.Ε, μη παραλείποντας να θίξει την στάση της Ρωσίας, ερμηνεύοντάς την ως δυσαρέσκεια στο ενδεχόμενο τα Σκόπια να ενταχθούν σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ.

«Θέλουμε μια καλή σχέση με τη Ρωσία. Κατανοούμε τη στάση της αλλά πάνω από το 80% των Μακεδόνων πολιτών θέλουν η χώρα να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό». Υπογράμμισε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κος Ζάεφ απέδωσε σε πολιτικά αίτια τις αντιδράσεις των αντιπολιτευόμενων κομμάτων τόσο σε Αθήνα, όσο και σε Σκόπια, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως τόσο εκείνος όσο και ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να καταφέρουν να κατακτήσουν το Νόμπελ Ειρήνης αν και σε κάθε περίπτωση η υποψηφιότητά τους είναι τιμητική για την «Μακεδονία».

Πηγή: ΣΚΑΪ