Καστοριά: Μαγευτικές εικόνες αλλά και πολλά προβλήματα από την επέλαση του χιονιά

Τις μαγευτικές εικόνες που χάρισε στην πόλη το πέρασμα της Υπατίας, έρχονται να ακυρώσουν τα πολλά προβλήματα που δημιούργησε στους κατοίκους και στην κυκλοφορία των οχημάτων. 

 

Το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τους 50 πόντους σε κάποιες συνοικίες της πόλης και οι κάτοικοι που ξύπνησαν το πρωί έψαχναν να βρουν τα αυτοκίνητά τους που ήταν θαμμένα κάτω από το χιόνι.

 

Απροετοίμαστος και ασυντόνιστος φάνηκε ο μηχανισμός του Δήμου Καστοριάς αφού υπάρχουν ολόκληρες συνοικίες όπως την Χλόη  κλπ, που ακόμα και τώρα δεν έχει περάσει κανένα αποχιονιστικό ούτε αλατιέρα.

Και η αγωνία όλων είναι τί θα γίνει αν αύριο παγώσουν όλοι αυτοί οι όγκοι του χιονιού και μετατρέψουν ολόκληρη την πόλη σε ένα απέραντο παγοδρόμιο.

 

Το οξύμωρο είναι ότι η αρμόδια Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καστοριάς φρόντισε να υπενθυμίσει  στους πολίτες τις υποχρεώσεις τους για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, αλλά ξέχασε τις δικές της υποχρεώσεις  για τον ίδιο λόγο.

 

Ακόμα πιο δύσκολη είναι η κατάσταση για τα υδρόβια πουλιά της λίμνης, η οποία έχει καλυφθεί από ένα πυκνό στρώμα πάγου και κάνει τη επιβίωσή τους ακόμα πιο δύσκολη.