Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχική Ελλάδα Οικονομία Τα… αντίδωρα για όσους χάνουν το ΕΚΑΣ – Tι προβλέπει υπουργική απόφαση

Τα… αντίδωρα για όσους χάνουν το ΕΚΑΣ – Tι προβλέπει υπουργική απόφαση

Τέλος εποχής για το ΕΚΑΣ. Στα 12 ευρώ ορίζεται για όλο το 2019, τελευταίο έτος καταβολής του, το Επίδομα. Βάσει της υπουργικής απόφασης και για το τρέχον έτος, προβλέπονται ειδικές έκτακτες παροχές, στο ύψος του Επιδόματος, για ειδικές κατηγορίες συνταξιούχων που το χάνουν.

Ειδικές πρόνοιες για τους χαμηλοσυνταξιούχους που δεν δικαιούνται ή χάνουν το ΕΚΑΣ λόγω της σταδιακής κατάργησής του, περιλαμβάνει η υπουργική απόφαση που καθορίζει το ύψος της φετινής παροχής σε 12 ευρώ το μήνα.

Οι ειδικές προβλέψεις αφορούν συνταξιούχους με ποσοστό αναπηρίας 80% καθώς και περιπτώσεις συζύγων συνταξιούχων που στερούνται πλήρως την παροχή του ΕΚΑΣ. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, η απόφαση για το 2019, όπως και για το 2018, ορίζει ότι χορηγείται έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση, ισόποση με το απολεσθέν επίδομα. Επίσης, επισημαίνεται ότι όσοι και φέτος χάνουν το ΕΚΑΣ, απαλλάσσονται πλήρως από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη. Η πρόνοια ισχύει βέβαια, μόνο μέχρι και την πλήρη κατάργηση του επιδόματος που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο.

Περισσότερα στο Euro2day