Πρόγραμμα 3.000 προσλήψεων ανέργων σε υπουργεία και φορείς του δημοσίου – Δείτε τις θέσεις για Καστοριά και Δυτ. Μακεδονία

Στην καταγραφή των θέσεων για το Β’ κύκλο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης για 3.000 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, που θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ, βρίσκεται το υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειται για πρόγραμμα προσλήψεων 3.000 πτυχιούχων ανέργων σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς. Πρόκειται για το Β’ κύκλο, του προγράμματος, αφού ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε με την πρόσληψη 5.500 πτυχιούχων σε υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς.

Ωστόσο σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο αριθμός των ωφελούμενων ενδέχεται να αυξηθεί και πέρα των 3.000 ωφελουμένων, αφού αυτή την περίοδο οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, βρίσκονται στο στάδιο αλλαγών, διορθώσεων και συμπλήρωσης των κατανομών προκειμένου να καταλήξουν στον τελικό αριθμό των θέσεων.

Το πρόγραμμα αναμένεται να βγει στον «αέρα» από τον ΟΑΕΔ τον Μάρτιο.  Μέχρι στιγμής έχουν «κλειδώσει» 2.580 θέσεις σε υπουργεία και άλλους φορείς του δημοσίου, ενώ με την τελική κατανομή ο αριθμός των θέσεων αναμένεται να φτάσεις τις 3.000 ή ακόμα και να τις ξεπεράσει.

Οι ακαθάριστες μηνιαίες αμοιβές των ωφελουμένων αναμένεται να οριστούν: α) για την κατηγορία πανεπιστημιακής εκπαίδευσης έως τα 1.040 ευρώ, β)για την κατηγορία τεχνολογικής εκπαίδευσης έως τα 990 ευρώ, ενώ για ωφελούμενους οι οποίοι διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο ή διδακτορικό δίπλωμα, οι ανωτέρω αποδοχές προσαυξάνονται, μηνιαίως, κατά 50 ευρώ ή 100 ευρώ, αντίστοιχα.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ

aftodioikisi.gr