Η Μη – Γαστρεντερίτιδα! (Του Δημήτρη Ιατρίδη)

Τι κι αν έχουν νοσήσει πάνω από εξακόσια άτομα στα νοσοκομεία του νομού. Κι άλλα τόσα στα σπίτια τους.

Τι κι αν έχουν αδειάσει τα ράφια των φαρμακείων από τα φάρμακα.
Και τα ράφια των σούπερ- μάρκετς από τα εμφιαλωμένα…

Από την στιγμή που δεν αποδεικνύεται από πού προήλθε ο ιός, ουσιαστικά είναι σαν να μην υπάρχει…

Όπως και δεν στοιχειοθετείται κάποιο έγκλημα, όταν δεν αποκαλυφθούν τα πειστήρια του εγκλήματος.

Όλα τα άλλα είναι θεωρίες συνωμοσίας, για αστυνομικά μυθιστορήματα.

Με επικρατέστερη εκείνη του Κοέλιο – αλλά από την αντίθετη – που λέει ότι αν κάτι απεύχεσαι να συναντήσεις στο δρόμο σου συνωμοτεί όλο το σύμπαν, για να το βρεις μπροστά σου…

Δεν είναι η πρώτη φορά στον τόπο μας που το υγρό στοιχείο από κοινωνικό αγαθό μετατρέπεται σε απειλή για τον άνθρωπο. Με ευθύνη του ιδίου!
Ούτε είναι η τελευταία που οι τοπικοί φορείς αντιμετωπίζουν μια κρίση με πολιτικά κριτήρια και ανάλογα με το πολιτικό κόστος που θα τους επιβαρύνει.

Έχουν περάσει δεκαπέντε μέρες από τότε που εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και ακόμα οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να εντοπίσουν την προέλευση του ιού που την προκάλεσε.

Μέχρι τώρα έχουμε τα αποτελέσματα των μετρήσεων του νερού από τον Δήμο του Άργους Ορεστικού, ο οποίος αποκλείει κατηγορηματικά την επώαση του ιού, στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης.

Στην συνέχεια είχαμε δηλώσεις υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ που δεν απέκλειαν αυτό το ενδεχόμενο…
Για να ανακαλέσουν μόλις πάτησαν το πόδι τους στο Άργος Ορεστικό και να συμπορευτούν με τις μετρήσεις του νερού που έδωσε ο Δήμος!

Επομένως, αν δεν υπάρξει άλλη ενημέρωση με νεώτερα στοιχεία, θα πρέπει να μείνουμε στις αρχικές μετρήσεις που έκανε ιδιωτικό εργαστήριο για λογαριασμό του Δήμου.

Σύμφωνα με τις οποίες, ο ιός που προκάλεσε την γαστρεντερίτιδα στην πόλη του Άργους Ορεστικού, καταχωρείται στα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, που κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να δηλώσει την ύπαρξή τους.

Δηλαδή έχουμε έναν μη ιό, που προκάλεσε μια μη γαστρεντερίτιδα, μέσα από ένα μη χλωριωμένο δίκτυο ύδρευσης.

Και μη χειρότερα…