Καστορια: The Fur Place – Με επίκεντρο την Καστοριά το Δημιουργικό της 44ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας,

Καστορια: The Fur Place

Με επίκεντρο την Καστοριά το Δημιουργικό της 44ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας, που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς

 

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καστοριάς, κ.κ. Σεραφείμ, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και φορέων του Νομού Καστοριάς, καθώς και πολλών γουνοποιών, πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, όπου ταυτόχρονα παρουσιάστηκε επισήμως το Δημιουργικό της 44ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών, Γιάννης Κορεντσίδης, αφού αναφέρθηκε στα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο εδώ και σχεδόν μία πενταετία και τα οποία, δυστυχώς, συνεχίζονται και μέσα στο 2019, μίλησε για τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά κυρίως από τους ίδιους τους γουνοποιούς, προκειμένου αυτά να αντιμετωπιστούν και να ξαναμπεί ο κλάδος σε τροχιά ανάπτυξης.

«Είναι ιδιαίτερη για εμάς η φετινή εκδήλωση της κοπής βασιλόπιτας γιατί είναι και η τελευταία χρονιά της θητείας αυτού του  Διοικητικού Συμβουλίου. Ένα συμβούλιο το οποίο πριν από τρεισήμισι χρόνια ανέλαβε τις τύχες του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, έχοντας να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα και εκκρεμότητες.

Ήμασταν μία ομάδα ανθρώπων, με ανιδιοτελείς σκοπούς, χωρίς να έχουμε τίποτε άλλο στο μυαλό μας παρά μόνο την αγάπη μας για το επάγγελμα, για τον κλάδο, αλλά και για την περιοχή μας. Θεωρώ και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό, καθώς φέραμε εις πέρας αρκετά από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Σύνδεσμος», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κορεντσίδης, κάνοντας αναφορά και στο έργο που άφησε ο επίτιμος Πρόεδρος, Ηρακλής Καλλισθένης, που κληροδότησε στους γουνοποιούς το Κέντρο Γούνας.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, γνωστοποίησε ακόμη ότι επιλύθηκε οριστικά το ζήτημα με την άδεια του Κέντρου Γούνας, το οποίο πλέον είναι πλήρως νόμιμο προκειμένου να λειτουργήσει ως Εκθεσιακό για τον κλάδο της γούνας ή και για άλλους παραγωγικούς κλάδους και προϊόντα του τόπου μας. «Πρόκειται για ένα αναπτυξιακό εργαλείο, το οποίο θα πρέπει να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο προς όφελος της περιοχής μας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κορεντσίδης ανέφερε πως πρόκειται για την τελευταία του επίσημη παρουσία του με την ιδιότητα του Προέδρου του Σ.Γ.Κ., θέση από την οποία τις επόμενες ημέρες θα αποχωρήσει.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Απόστολος Τσούκας, ο οποίος παρουσίασε το Δημιουργικό της 44ης Διεθνούς Εκθέσεως Γούνας Καστοριάς,  το οποίο έχει ιδιαίτερη αναφορά στην Καστοριά, ως παραγωγικό κέντρο γουνοποιητικών προϊόντων.

«Όταν συγκεντρωθήκαμε για να ξεκινήσουμε τη σχεδίαση για την καμπάνια της 44ης Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, στο μυαλό μας ήρθε η σκέψη ότι πρέπει να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Να δούμε, δηλαδή, ποιος ήταν ο λόγος που διοργανώθηκε η 1η Έκθεση, ο οποίος δεν ήταν άλλος από την ανάγκη των ίδιων των γουνοποιών να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους πελάτες.

Αυτή, άλλωστε, είναι και οι μεγάλη διαφορά της Έκθεσης Γούνας της Καστοριάς,  ότι είναι η μοναδική στον κόσμο που διοργανώνεται στον τόπο παραγωγής. Σταθήκαμε, λοιπόν, σε αυτό το γεγονός και αυτό θέλουμε να καταδείξουμε με το Δημιουργικό μας, ότι η  Καστοριά είναι τόπος παραγωγής, είναι ο τόπος της γούνας, εξήγησε ο κ. Τσούκας.

Το Δημιουργικό της Έκθεσης  που φέρει τον τίτλο «Kastoria the Fur Place» χρησιμοποιεί, για να σηματοδοτήσει την βαρύτητα που δίνει ο Σύνδεσμος στον τόπο παραγωγής, το βελάκι της GOOGLE, το οποίο είναι το πλέον αναγνωρισμένο σήμα σε  παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η επιλογή των χρωμάτων (μαύρο και χρυσό) αναφέρεται στην υπεραξία και το κύρος που αρμόζουν στην τέχνη της γούνας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς,. Αδαμόπουλος, ο Δήμαρχος Νεστορίου, Πασχάλης Γκέτσιος, ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς, Λεωνίδας Παπαδημητρίου, και ο Αντιδήμαρχος Άργους Ορεστικού Αλέξανδρος Καράτζιος.

Το  φλουρί έτυχε η  Κέλυ – Έλεν  Τζιαφέτα – Παπαδοπούλου.