Π.Δ.Μ.: Σε τι αποσκοπούσε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοζάνη – Θρίλερ με τα ψηφοδέλτια του Γιώργου Κασαπίδη

Άλλοι ψάχνουν με το… φανάρι του Διογένη, για να βρουν υποψήφιους για τα ψηφοδέλτιά τους.

Και άλλοι δεν ξέρουν ποιους να επιλέξουν, για να μη δυσαρεστήσουν τους υπόλοιπους και τους στείλουν “αντάρτες” σε αντίπαλα ψηφοδέλτια, που θα στραφούν εναντίον τους!

Από αυτό τον κανόνα της εκλογικής “αγοράς”, που διαμορφώνεται από την προσφορά και την ζήτηση, δεν φαίνεται να γλυτώνει ούτε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κασαπίδης.

Ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, έγινε πόλος έλξης πολλών ενδιαφερομένων, που προέρχονται και από άλλους πολιτικούς χώρους.

Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει… συνωστιμός που προκαλεί συμφόρηση και έντονο προβληματισμό για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων!
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιέσεις που δέχεται τον τελευταίο καιρό ο Γιώργος Κασαπίδης, είναι αφόρητες!

Ιδιαίτεα από τα στελέχη του Γιώργου Δακή, που είχαν μετακομίσει στον συνδυασμό του Θεόδωρου Καρυπίδη και τώρα αναζητούν τρόπο επιστροφής στην αρχική τους βάση, διατηρώντας όμως την επαφή τους με την τοπική εξουσία.

Από την άλλη πλευρά, ο υποψήφιος περιφερειάρχης, που εμμένει στις αρχικές του θέσεις, για ριζική ανανέωση των ψηφοδελτίων της Περιφέρειας, αποφάσισε να διαρρεύσει στον τύπο ορισμένα ονόματα, προκειμένου να εκτονώσει το κλίμα που διαμορφώθηκε από τις αντιδράσεις των… αδημονούντων!

Από την Π.Ε. Καστοριάς τα μόνα ονόματα που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκλειστικά από την Καστοριανή Εστία, είναι του αγροτοσυνδικαλιστή Θωμά Μάνου και της πολιτικού μηχανικού Κάλλης Κυριακίδου, σαν τα μόνα σίγουρα, που έχουν “κλειδώσει” με τον συνδυασμό του Γιώργου Κασαπίδη.

Από εκεί και μετά, άρχισε ένας χορός ονοματολογίας στο διαδίκτυο, που δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αλλά με την διάθεση ορισμένων να εκμαιεύσουν καταναγκαστικά μια θέση στο ψηφοδέλτιο για τον εαυτό τους!

Το κλίμα άρχισε να γίνεται εκρηκτικό με πολλούς από τους “επαγγελματίες” του είδους, να απειλούν με “αντάρτικο” ή ακόμα χειρότερα, με προσχώρηση σε αντίπαλα ψηφοδέλτια και κυρίως στον συνδυασμό του Θεόδωρου Καρυπίδη.

Αυτή η εξέλιξη, ήταν στις προβλέψεις του τελευταίου και γιά αυτό τον λόγο δεν άνοιξε μέχρι τώρα τα χαρτιά του!

Όταν όμως το γαλάζιο “καζάνι” στην Περιφέρεια άρχισε να βράζει… έγινε πιο επιτακτική η ανάγκη να βρεθεί κάποιος που θα ανοίξει την βαλβίδα αποσυμπίεσης.

Και ο πλέον κατάλληλος γι΄ αυτό, δεν ήταν άλλος από τον ίδιο τον αρχηγό του κόμματος, που θα μπορούσε να επαναφέρει τους “αποστάτες” στο κομματικό “μαντρί”, χωρίς άλλες περενέργειες…
Όπερ και εγένετο…