Φλώρινα: Πρωτοφανές περιστατικό με ιερωμένο που επιτέθηκε σε βουλευτή -“Η περιοχή μας δεν αντέχει άλλους διχασμούς” δήλωσε ο βουλευτής Κώστας Σελτσας

Αντιπαράθεση ανάμεσα στον ιερωμένο που έκανε τον Αγιασμό και τον βουλευτή Κωσταντίνο Σέλτσα σημειώθηκε

κατά την διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της βασιλόπιτας του ΕΒΕ Φλώρινας. Ο Πάτερ Αναστάσιος λίγο πριν το πέρας του μυστηρίου με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών, απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωσταντίνου Σέλτσα που ήταν παρόντας στην εκδήλωση τον  κάλεσε σε δημόσια μετάνοια για ‘’το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδα’’. «Το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδας μας είναι μεγάλο.. το τελέσατε  δημόσια,..οφείλω δημόσια να σας ελέγξω» είπε ο ιερωμένος

Η αντίδραση του βουλευτή ήταν άμεση, τον διέκοψε λέγοντας ότι «είναι αυτός που κρέμασε αυγά έξω από την πόρτα του γραφείου του στην Φλώρινα» ενώ λίγο αργότερα μίλησε για τραμπουκισμούς του συγκεκριμένου ιερωμένου που μετά το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στην Φλώρινα προέβηκε σε αυτές τις πράξεις.

Ο Κωσταντίνος Σελτσας ζήτησε συγνώμη από τους διοργανωτές για το περιστατικό και τόνισε ότι «άλλοι διχασμοί δεν μας πρέπουν στην Φλώρινα, αρκετά έχει τραβήξει η περιοχή από τους προεμφυλιακούς εμφυλιακούς και μεταεμφυλιακούς διχασμούς» ενώ ανέφερε ότι για τον συγκεκριμένο ιερωμένο έχει στείλει ενημερωτική επιστολή στον Μητροπολίτη Φλώρινας Θεόκλητος χωρίς όμως να έχει λάβει ακόμη απάντηση.

Ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης που ήταν παρόντας στην εκδήλωση, τόνισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καλή ως προς το οικονομικό της; σκέλος, ενώ ο δήμαρχος Φλώρινας  την χαρακτήρισε ως «ξεπούλημα».

Σπύρος Κουταβας