4 μαθητές από το νομό Καστοριάς διακρίθηκαν στον 79ο Διαγωνισμό Μαθηματικών «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»

   Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Καστοριάς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με μεγάλη χαρά ανακοινώνει ότι 4 μαθητές από το νομό μας διακρίθηκαν στον 79ο Διαγωνισμό Μαθηματικών «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», ο οποίος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019. Συγκεκριμένα διακρίθηκαν οι μαθητές μας :

ΤΑΞΗ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ
Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΗΤΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Οι παραπάνω μαθητές θα συμμετέχουν στη 36η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα  «Αρχιμήδης»

το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στην Αθήνα, προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση στον επόμενο προκριματικό  διαγωνισμό από τον οποίο θα επιλεγούν τα μέλη των Εθνικών Ομάδων Μαθηματικών, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη 60η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (μαθητές λυκείου), στη 36η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (μαθητές λυκείου) και στη 23η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (μαθητές γυμνασίου).

   Συγχαίρουμε θερμά

– τις  μαθήτριες και τους  μαθητές που συμμετείχαν στους  διαγωνισμούς << Θαλής >> και

<< Ευκλείδης >>  και τους καλούμε να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για μάθηση στον όμορφο κόσμο των Μαθηματικών και διάκριση στους επόμενους Μαθηματικούς διαγωνισμούς.

– τις μαθήτριες και τους μαθητές που διακρίθηκαν και θα εκπροσωπήσουν το παράρτημα Καστοριάς στην 36η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης».

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και εκπλήρωση των προσδοκιών τους και σ’ αυτήν την προσπάθεια τους.

– τους γονείς και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς των σχολείων  καθώς και τους εθελοντές εκπαιδευτικούς του κλάδου των Μαθηματικών που προετοίμασαν τους μαθητές με σκοπό να εξασκηθούν στα ιδιαίτερα απαιτητικά αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικά και εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα Μαθηματικών, κυρίως σε τμήματα που δεν καλύπτονται επαρκώς από τη σχολική ύλη, συμβάλλοντας σ’ αυτές τις επιτυχίες.

Οι διακριθέντες μαθητές μας από τους παραπάνω διαγωνισμούς, θα βραβευτούν στην ειδική εκδήλωση βράβευσης την οποία οργανώνει το παράρτημα μας κάθε χρόνο, για την οποία θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Τα έξοδα μετακίνησης των μαθητών θα καλυφθούν με ευθύνη του Παραρτήματος Καστοριάς

της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Καλή επιτυχία στη Γ ’ φάση του διαγωνισμού με Δύναμη, Χαρά και Αισιοδοξία.

 

                                                  Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ       

ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΕΜΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ