korentsidis3567356784

Παρέμβαση του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Κορεντσίδη για την αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ανοίξει συζητήσεις κι έχουν δει το φως της δημοσιότητας διάφορα σχέδια και προτάσεις για την αναδιάρθρωση των Πανεπιστημίων, μεταξύ των οποίων το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

 

Είμαι της άποψης ότι τα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα, ένα εκ των οποίων ο Τομέας της Παιδείας με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δεν θα πρέπει να γίνονται πεδίο αντιπαράθεσης και διαξιφισμών. Ούτε να κατατίθενται προτάσεις προσωπικών επιλογών, εφήμερων βλέψεων και πρόσκαιρων τοπικισμών. 

Για εμένα και τους ανθρώπους του Συνδυασμού μας, τα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα μιας περιοχής αποτελούν πυλώνα ανάπτυξης και προόδου, διαδραματίζοντας ταυτόχρονα κομβικό ρόλο στην τοπική κοινωνία και τους πολίτες της.

Αποτελούν αστείρευτη πηγή γνώσης και έρευνας.Δρουν και λειτουργούν ως ένας ισχυρός μαγνήτης πολλών θετικών στοιχείων, αξιόλογων προσώπων, ενεργών φοιτητών, λειτουργικών οργανισμών, εξωστρεφών φορέων, καινοτόμων επιχειρήσεων.

Πιστεύω, πως ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας στην πανεπιστημιακή κοινότητα θα πρέπει να γίνει με εκπαιδευτικά, οικονομικά αλλά και αναπτυξιακά, για κάθε περιοχή, κριτήρια.

Συνεπώς, εμείς τι πρέπει να κάνουμε;

Πρώτο μέλημά μας να κρατήσουμε αυτά που έχουμε.

Παράλληλα, στοχεύονταςστην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής, θα πρέπει, αξιοποιώντας όλες τις κτιριακές μας υποδομές, να διεκδικήσουμε και να υποστηρίξουμε σχολές που θα είναι ταυτόσημες με το BrandName Καστοριά.

Η Καστοριά συνδυάζει μοναδικά χαρακτηριστικά τουριστικού ενδιαφέροντος. Ταυτόχρονα διαθέτει τεράστιες δυνατότητες στον Πρωτογενή Τομέα, ενώ πρέπει να επενδύσει στις νέες τεχνολογίες. Να λοιπόν που θα πρέπει να επικεντρωθούμε…

Πάντως ένα είναι το σίγουρο: η Καστοριά άλλη υποβάθμιση δεν αντέχει.

Προσεγγίζοντας, με όσο το δυνατόν αντικειμενικό και ψύχραιμο τρόπο, τα γεγονότα, θέλω να τονίσω ξεκάθαρα ότι και σε αυτό το σημαντικό ζήτημα θα είμαστε πάντα μπροστά και δυναμικά.

Επιθυμία μας είναι  -και για τον λόγο αυτό καλούμε για μία ακόμη φορά όλους τους θεσμικούς φορείς, όλες τις υγιείς δυνάμεις της περιοχής- να αντιμετωπίζουμε τα σημαντικά και ουσιώδη ζητήματα, με ενιαίο λόγο, με μια φωνή, όλοι μαζί.

Με διάλογο και επιχειρηματολογία, με επιμονή και συστηματικότητα, με διεκδικητικότητα και αποφασιστικότητα για να διαμορφώσουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα και αναπτυξιακό περιβάλλον για τον τόπο μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες