Καστοριά: Ενημερωτική Εκδήλωση για το Κτηματολόγιο

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Το Κτηματολόγιο ολοκληρώνεται στην Δυτική Μακεδονία”, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Π.Ε. Καστοριάς.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης που συντόνισε ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας. Αντιπεριφερειάρχης Πασχάλης Βάσσου, περιελάμβανε δύο ομιλίες από τα στελέχη του Ελληνικού Κτηματολογίου.

Η πρώτη ομιλία έγινε από την Θεοδώρα Παπαδοπούλου, με θέμα “Κτηματογράφηση στο υπόλοιπο της χώρας – Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας”

Και η δεύτερη , από την νομική σύμβουλο του Κτηματολογίου Γεωργία Κουκουλέτσου με θέμα “Συλλογή των δηλώσεων του Κτηματολογίου στην υπηρεσία του πολίτη”.

Μιλώντας προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η κ. Κουκουλέτσου, δήλωσε ότι: “Είμαστε σε θέση να πληροφορήσουμε τους πολίτες της Καστοριάς, ότι προχωράμε στην ολοκλήρωση της κτηματογράφησης στο υπόλοιπο του νομού Καστοριάς.

Θα πρέπει οι πολίτες να προσέλθουν στο γραφείο κτηματογράφησης και να υποβάλλουν δήλωση του νόμου 2308. Θα πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο της δήλωσης και θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα απλό αντίγραφο του τίτλου κτήσης, πιστοποιητικό μεταγγραφής, και το αντίγραφο της ταυτότητάς τους.

Επίσης θα έχουν ένα έγγραφο που να αποδεικνύεται ο αριθμός του φορολογιοκύ τους μητρώου.
Και το τοπογρφικό ιδιοκτησίας, εφόσον υπάρχει.

Η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων, ξεκίνησε στις 15 Ιανουαρίου και λήγει για τους κατοίκους του εσωτερικού στις 15 Απριλίου 2019. Και για τους κατοίκους του εξωτερικού και το ελληνικό δημόσιο στις 15 Ιουλίου του 2019.

Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά, διότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να πάρουν σωστή πληροφόρηση για τα ακίνητά τους, για να μπορέσουμε να τα αποτυπώσουμε και να δημιουργηθεί το Εθνικό Κτηματολόγιο σ΄ όλο το νομό της Καστοριάς.
Η δήλωση είναι υποχρεωτική”