Δέκα  ακόμα υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού “Τελευταία Ευκαιρία” ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Καστοριάς κ. Αλέξανδρος Ταμίλιας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  Γ. ΤΑΜΗΛΙΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Γεννήθηκα στη Φλώρινα το 1971 και ζω στην Καστοριά από το 1974. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Η/Υ (Θεσ/νικη) και κάτοχος παιδαγωγικού πτυχίου (βαθμός κτήσης: 8,7). Έχω μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου με τίτλο «Εκπαίδευση Ενηλίκων» (βαθμός κτήσης: 8,64) και από το Διιδρυματικό Πρόγραμμα (τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Καστοριάς – τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πειραιώς) με την ειδίκευση «Σύγχρονα Συστήματα Τηλεπικοινωνιών, Τεχνολογίες Διαδικτύου και Ασφάλεια Συστημάτων» (Βαθμός κτήσης: 9,8). Σύντομα θα ξεκινήσω τη διδακτορική μου διατριβή με θέμα τη δημιουργία «Έξυπνων» Εφαρμογών και την Επαυξημένη Πραγματικότητα. Κατέχω πτυχίο Αγγλικών. Ασκώ το λειτούργημα του εκπαιδευτικού από τη θέση του Διευθυντή του ΕΠΑ.Λ Καστοριάς. Έχω εργασθεί ως εργαστηριακός συνεργάτης στο ΤΕΙ Καστοριάς (2002-2009,2017-2018) και ως επιμορφωτής σε προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας. Έχω παρουσία σε ελληνικά αλλά και διεθνή συνέδρια με στόχευση στην έρευνα και την καινοτομία. Είμαι συντονιστής σε αρκετά ευρωπαϊκά προγράμματα που έχουν ως στόχο τη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών που συνδυάζουν το γνωστικό αντικείμενο με το κοινωνικό όφελος

 

 

 

 

Gonoulas_800x812px_edited.jpg
Γκονούλας Γ. Σέργιος     Κομμωτής

Γεννήθηκα στην Καστοριά το 1994. Είμαι φοιτητής του τμήματος ποιμαντικής και κοινωνικής θεολογίας του  Α.Π.Θ. Έχω τελειώσει την κομμωτική τέχνη και δραστηριοποιούμαι στον επιχειρηματικό τομέα ως ιδιοκτήτης κομμωτηρίου.

​Επέστρεψα από αγάπη στην πόλη που γεννήθηκα, θεωρώντας ότι οφείλω να ασχοληθώ ως νέος επαγγελματίας, διαθέτοντας όλες τις δυνάμεις μου για την αναβάθμιση της.

 

57333601_2137346549717236_57243611153752

Δούφλια Αναστασία    Ιδιωτικός Υπάλληλος

​Ονομάζομαι Δούφλια Αναστασία, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καστοριά, είμαι απόφοιτη ΙΕΚ τουριστικών επαγγελμάτων.

Εργάστηκα για 10 χρόνια στην Χίο και τα τελευταία 5 χρόνια κατοικώ μόνιμα στην Καστοριά και εργάζομαι στην εταιρία lidl.

 

 

Εμμανουηλίδης Δημητρης1.jpg

Εμμανουηλίδης Δημήτρης    Δάσκαλος

​Είμαι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος  Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζομαι ως εκπαιδευτικός σε σχολεία της  Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης από το 2006. Τα τελευταία χρόνια υπηρετώ στο Δημοτικό Σχολείο Τοιχιού και κατέχω τη θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καστοριά. Είμαι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Νίκη Τερψιάδου και έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά.

 

17629963_176785296171894_231844853002034

Ευαγγέλου Κ. Αθανάσιος    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ

Γεννήθηκα στο Γέρμα και ζω τα τελευταία 20 χρόνια στην Καστοριά. Είμαι διπλωματούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΔΠΘ) και κατέχω Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης «Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Έργων Υποδομής» (ΕΑΠ), με θέμα διπλωματικής εργασίας «Σενάρια διαχείρισης βιολογικής ιλύος από την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων της ΔΕΥΑ Καστοριάς»

Είμαι διορισμένος ως καθηγητής Πληροφορικής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την τρέχουσα χρονιά εργάζομαι με απόσπαση στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς. Στο παρελθόν έχω εργαστεί στο Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Καστοριάς, στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης, στη ΔΕΗ Ξάνθης, στο Ινστιτούτο εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε., στη ΣΕΒΑΘ Α.Β.Ε., στη ΣΕΚΑΠ. στο ΤΕΙ Καβάλας, στο ΤΕΙ Καστοριάς και ως Πραγματογνώμονας σε υποθέσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έχω παρακολουθήσει σειρά επιμορφώσεων με πιστοποίηση και έχω συμμετάσχει ως επιμορφωτής σε σεμινάρια και ημερίδες διαφόρων φορέων. Συμμετείχα στη συγγραφή του εκπαιδευτικού υλικού του Κ.Π.Ε. Καστοριάς, στη σχεδίαση και παραγωγή εκπαιδευτικού λογισμικού και λογισμικού υποστήριξης σε θέματα Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών – Ινστιτούτο εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε. – Ε-QUALity. Το ερευνητικό έργο μου μέχρι τώρα αφορά 18 δημοσιεύσεις σε πρακτικά συνεδρίων. Είμαι ιδρυτικό μέλος του συλλόγου «Σπασμένο Ρόδι». Επιπλέον ασχολούμαι με τη δημιουργία εφαρμογών (apps) για κινητές συσκευές και την επαυξημένη πραγματικότητα. Για την Καστοριά έχω δημιουργήσει τις εφαρμογές: Smart Travel Guide of Kastoria και Smart e-Paths of Kastoria.

156879379_876695892673420_48726454954381

Κοπιδάκη Ι. Αριάδνη  Εκπαιδευτικός Μουσικής

Γεννήθηκα το 1985 στο Ηράκλειο Κρήτης αλλά έχω μεγαλώσει στη Νάουσα. Αποφοίτησα το 2009 από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έκτοτε εργάζομαι ως εκπαιδευτικός Μουσικής κυρίως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και από το 2011 μέχρι και σήμερα, στο νόμο της Καστοριάς. Είμαι κάτοχος πτυχίου Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας και έχω σπουδάσει κλασικό τραγούδι. Έχω παρακολουθήσει το πρώτο έτος μαθημάτων Διεύθυνσης Χορωδίας με τον μαέστρο Ευθυμιάδη Νίκο (ωδείο Δημήτρη Δημόπουλου, Κοζάνη). Κατά καιρούς έχω συμμετάσχει σε διάφορες χορωδίες είτε ως χορωδός, είτε ως σολίστ, είτε συνοδεύοντας στο πιάνο.

Αυτή τη στιγμή φοιτώ στο 4ο έτος της σχολής Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής Μουσικής «ο Άγιος Μηνάς» της Ι.Μ. Καστοριάς. Γνωρίζω Αγγλικά και Ιταλικά. Επίσης δραστηριοποιούμαι στο χώρο του τραγουδιού, με διάφορα μουσικά σχήματα ποικίλων ειδών μουσικής: έντεχνο, λαϊκό, ρεμπέτικο, παραδοσιακό, ξένο rock-pop-blues-funky. Έχω δουλέψει για 2 χρόνια σε ωδείο ως καθηγήτρια θεωρητικών και ανώτερων θεωρητικών, καθηγήτρια πιάνου και αρμονίου και καθηγήτρια φωνητικής.

Είμαι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Μπόραβο και έχουμε μαζί 2 (προς το παρόν!) υπέροχα παιδάκια. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην όμορφη Καστοριά, η πόλη με υποδέχτηκε πολύ θερμά, κι έτσι εξαρχής ένιωσα «σαν στο σπίτι μου». Το σπίτι μου λοιπόν, το αγαπώ και προσπαθώ να κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ γι’ αυτό.

18198541_251298315277838_158186398572749

Μακρή Αθηνά   Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

Γεννήθηκα το 1968 στην Καστόρια. Μεγάλωσα στο Δισπηλιό και από τότε που δημιούργησα οικογένεια κατοικώ στην Καστοριά. Είμαι μητέρα δυο κοριτσιών, της Ανδρομάχης και της Ευανθίας. Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του ΑΠΘ με ειδίκευση στην κωπηλασία και κατεύθυνση στην ειδική αγωγή.

Υπήρξα πρωταθλήτρια και βαλκανιονίκης στο άθλημα της κωπηλασίας καθώς και προπονήτρια στον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς. Εργάζομαι στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.

Αγαπώ τα ζώα, την φύση, τον συνάνθρωπο και τον αθλητισμό. Συμμετέχω ενεργά στο τμήμα ενηλίκων κωπηλασίας του ΝΟΚαστοριάς. Αγαπώ την πόλη μας και θέλω τα παιδιά όλων μας να ζήσουν, να μεγαλώσουν και να μείνουν εδώ, έτσι όπως ζήσαμε και μεγαλώσαμε όλοι μας…σε μια πόλη με παιδεία, μέλλον, εργασία, ανάπτυξη, προοπτική και επιλογές.

 

IMG-c8f31c46952e1405a93d2028ec7ec309-V.j

Μερτζανίδης Νικόλας  Αυτοκινητιστής

​Τελείωσα ΤΕΙ Γεωπονίας (φυτική παραγωγή). Προσφάτως, παρακολούθησα σεμινάρια αρχιτεκτονικής τοπίου, αντικείμενο που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Εδώ και πολλά χρόνια εργάζομαι ως αυτοκινητιστής.

Ως εκ τούτου, έχω εμπειρία των προβλημάτων που υπάρχουν στην πόλη και άποψη για το πώς μπορούν να λυθούν. Είμαι μέλος στην ομάδα του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού συλλόγου «Σπασμένο Ρόδι», και τα δύο τελευταία χρόνια κατέχω τη θέση του προέδρου.

Η αγάπη μου για το περιβάλλον, δομημένο και φυσικό, με οδήγησε συχνά σε περιπλανήσεις και διαδρομές στα βουνά τόσο της πατρίδας μας, όσο και του εξωτερικού. Η εμπειρία αυτή αισθάνομαι ότι με επιφορτίζει με μια ευθύνη. Την ευθύνη ανάδειξης της ομορφιάς του τόπου μας, που με τη σειρά της θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας και κατ’ επέκταση στη βελτίωση της ζωής της τοπικής κοινωνίας.

 

received_1061125334078719_edited.jpg

Νικολαΐδης Αλέξανδρος   Ιδιοκτήτης Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης

Γεννήθηκα το 1971 στη Καστοριά. Έχω επαγγελματική εμπειρία στον χώρο της εστίασης και διασκέδασης. Ήμουν ιδιοκτήτης σε γνωστά μαγαζιά στην πόλη της Καστοριάς όπως: Follie, Μαργαρίτα, Μπρίκι, Θηρίο, Βάτραχος, Ποδήλατο.

 

 

 

156685752_606771943133909_63609261038753

Ρίζος Ν. Δημήτριος    Εκτελωνιστής

Θέλω την Καστοριά να ξυπνήσει!!! Θέλω να βοηθήσω το όραμα του Αλέξανδρου, ώστε να αναδειχθεί η πόλη μας για όλα αυτά που έχει να προσφέρει. Με τακτική και αφοσίωση για το καλό της πόλης.

Γεννήθηκα στην Καστοριά το 1986. Είμαι εκτελωνιστής. Ομιλώ την αγγλική γλώσσα με πτυχίο lower του πανεπιστημίου Cambridge και Michigan, τη γερμανική με πτυχίο Β1 και γνωρίζω την χρήση Η/Υ στην διαχείριση αρχείων και χρήση των προγραμμάτων του Microsoft office.

Είμαι γραμματέας του Συλλόγου Ορεινών Δραστηριοτήτων Καστοριάς και ενεργό μέλος του Εθελοντικού Τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών Καστοριάς. Ασχολούμαι με το snowboard και την αναρρίχηση. Μου αρέσει το ποδήλατο και τα ταξίδια.

 

IMG_20190410_232552_edited.jpg

Στουρνάρη Ζωή  Καθηγήτρια Γερμανικών

Είμαι πτυχιούχος του GOETHE INSTITUT Γερμανίας. Το 1996 ήρθα από Γερμανία στην Καστοριά. Εργάζομαι ώς καθηγήτρια Γερμανικών στο κέντρο ξένων γλωσσών ISON του ομίλου Στρατηγάκη από το 1997.

Είμαι μητέρα δύο παιδιών, η Καστοριά έχει γίνει δεύτερη μου πατρίδα και θέλω να υποστηρίξω την προσπάθεια βελτίωσης της πόλης αυτής.