dimoskopisi

Ο πολιτικός «μεγαλοϊδεατισμός» των υποψηφίων! (Του Δημήτρη Ιατρίδη)

Μία ακόμα σημαντική κοινωνική εκδήλωση, που αφορούσε τον Αυτισμό, δυστυχώς εκφυλίστηκε σε πασαρέλα αυτοπροβολής, των πάσης φύσεως υποψηφίων,που οσμίστηκαν δημοσιότητα και έσπευσαν να αποθανατίσουν την εκεί παρουσία τους, με φωτογραφικά ενσταντανέ στο Face book, άσχετα προς το περιεχόμενο της ημερίδας.

Έστω κι αν η συγκεκριμένη εκδήλωση, εμπεριείχε το σπέρμα της υπερβολής στον αυτοπροσδιορισμό ως “Πανελλήνιο Φεστιβάλ Αυτισμού” και στην βασική επιδίωξή της που ήταν η κατάκτηση ενός βραβείου Γκίνες!

Άτομα που δεν είχαν καμία σχέση στο παρελθόν, με παρόμοιες κοινωνικές ομάδες και δράσεις, εμφανίζονται σαν τις πυγολαμπίδες μπροστά στις κάμερες, για να καταθέσουν με ύφος ειδήμονα, τις “απόψεις” τους, για το αντικείμενο που δεν γνωρίζουν!

Ή ακόμα χειρότερα, επιστρατεύουν εκόντα – άκοντα σημαίνοντα πρόσωπα, που παρευρίσκονται στην εκδήλωση, να φωτογραφηθούν μαζί τους, όπως οι περιπλανώμενοι τουρίστες, με φόντο κάποιο αξιοθέατο!

Επειδή το φαινόμενο είναι επαναλαμβανόμενο και θα ενταθεί μέχρι τις εκλογές, καλά θα κάνουν οι εκάστοτε διοργανωτές να δημιουργήσουν ομάδες “περιφρούρησης”, για να προστατέψουν το κύρος των εκδηλώσεων. Αλλά κι οι ίδιοι οι υποψήφιοι, να βάλουν έναν “κόφτη” αυτοπροστασίας στην ασύδοτη υπέρ – προβολή, για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού.

Από την άλλη, δυανύουμε τον τελευταίο προεκλογικό μήνα και δεν ακούσαμε από κανένα υποψήφιο τίποτε για την επόμενη μέρα…

Ούτε έδωσαν δείγματα γραφής για τις γνώσεις τους, πάνω στις βασικές λειτουργίες του Δήμου.
Το κύριο μέλημά τους είναι η συγκρότηση των ψηφοδελτίων λες κι όλα τ΄ άλλα θα τα αναλάβει ο “αυτόματος πιλότος” με απ΄ ευθείας ανάθεση…

Λογικά πάνω στο θέμα της εμπειρίας, θα έπρεπε να έχουν προβάδισμα οι παλιοί υποψήφιοι, που έχουν εκλεγεί στο παρελθόν για μία τουλάχιστον θητεία.
Αλλά πόσοι απ΄ αυτούς έχουν εντρυφήσει στο αντικείμενο ενδελεχώς ή έχουν περάσει “τράνζιτ” από τα Δημοτικά Συμβούλια, χωρίς να τους έχουν αγγίξει;

Η απάντηση μάλλον θα απογοητεύσει το ευρύ κοινό, που συνήθισε να ψηφίζει με άλλου είδους κριτήρια!

Ίσως οι περισσότεροι (υποψήφιοι) να πιστεύουν ότι η αναγνωρισιμότητα προσμετράται με χειραψίες και αναρίθμητες φωτογραφίες από εκδηλώσεις αμφιλεγόμενου περιεχομένου, που στο κάτω – κάτω μπορεί να μην εκφράζουν ούτε τους ίδιους.

Αλλά έχουν ανάγκη την “λάμψη” τους, σαν ετερόφωτοι “αστέρες” που είναι…


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ Ε.Ι.Ε.Τ.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 2242

ΕΔΡΑ Κορυτσάς 17, Τ.Κ. 52100 Καστοριά

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δημήτρης Ιατρίδης


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο


Κατηγορίες