Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχική Ελλάδα Κοινωνία Ατέλειωτο θρίλερ στην Κύπρο: Ψάχνουν 16η μέρα για βαλίτσες με πτώματα στη...

Ατέλειωτο θρίλερ στην Κύπρο: Ψάχνουν 16η μέρα για βαλίτσες με πτώματα στη λίμνη – Θα συνέχιζε ο «Ορέστης»

Θρίλερ δίχως τέλος γύρω από τον εντοπισμό και την ανάσυρση των θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου, με τα μέλη της Πυροσβεστικής να

επιχειρούν για 16η μέρα στην Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού και στη  «Μεμί» στο Ξυλιάτο.

 

Η σορός σε προχωρημένη αποσύνθεση που εντοπίστηκε τηνΚυριακή του Πάσχα μέσα σε ταξιδιωτική βαλίτσα ανήκει σε ενήλικη γυναίκα. Εικάζεται ότι πρόκειται για την 31χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ Αρκιόλα ή την 36χρονη Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα.

Ο δράστης, μαζί με την σορό της άτυχης γυναίκας, είχε τοποθετήσει μέσα στη βαλίτσα κι ένα τσιμεντομπλόκ, για να λειτουργήσει ως βαρίδιο και να κρατήσει στον βυθό το μακάβριο φορτίο.

Ανδρες της ΕΜΑΚ συωεχίζουν το μακάβριο έργο της ανάσυρσης και της δεύτερης βαλίτσας που έχει εντοπιστεί στην Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού, ενώ θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό και της τρίτης με τη χρήση ρομποτικής κάμερας. Παράλληλα με τις έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη θα συνεχιστούν και οι έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτου, για εντοπισμό της 6χρονης Σιέρρα, κόρης της Μαίρη Ρόουζ από τις Φιλιππίνες.

Η επιχείρηση της Κυριακής ήταν μεθοδική, αλλά επίσης επίπονη και συνάντησε πολλές δυσκολίες. Μετά την ανάσυρση της βαλίτσας από δύτη με τη χρήση σκάφανδρου, οι έρευνες την Κυριακή περιορίστηκαν για σκοπούς διερεύνησης και προετοιμασίας για την επιχείρηση της Δευτέρας. Της διαδικασίας ανάσυρσης της πρώτης βαλίτσας, προηγήθηκαν επιτόπιες έρευνες από άνδρες της ΕΜΑΚ.

Η σορός εξετάστηκε από ιατροδικαστή και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για να γίνει η νεκροτομή και να ληφθούν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις και για ανάλυση γενετικού υλικού, ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου και να διακριβωθεί η ταυτότητα του θύματος.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Νεόφυτος Σιάηλος δεν τοποθετήθηκε σχετικά με το αν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι μεγαλύτερος, σημειώνοντας πάντως ότι ο ύποπτος ανακρίνεται καθημερινά.

Σήμερα Δευτέρα καταφθάνουν και οι εμπειρογνώμονες της Σκότλαντ Γιαρντ πάνω σε ζητήματα κατά συρροή δολοφόνων, που θα συνδράμουν συμβουλευτικά το ανακριτικό έργο της Κυπριακής Αστυνομίας, που δεν έχει αντιμετωπίσει παρόμοια εγκληματική δράση στο παρελθόν. Οι ειδικοί εμπειρογνώμονες φτάνουν μετά από πρόσκληση του αρχηγού αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου και αφού μελετήσουν το ανακριτικό υλικό και τη δράση του 35χρονου, θα δημιουργήσουν ένα προφίλ για το μοτίβο των φόνων.

Στο μεταξύ, τον γύρο του διαδικτύου συνεχίζουν να κάνουν φωτογραφίες και βίντεο των τελευταίων ετών από την Κόκκινη Λίμνη, όπου απεικονίζουν αντικείμενα που μοιάζουν με βαλίτσες που εξέχουν από το νερό, σε μια περίοδο που η στάθμη της λίμνης ήταν χαμηλότερη.

Είναι δύσκολο όμως να επιβεβαιώσει κανείς τον συσχετισμό στο παρόν στάδιο.