Η επίσημη ανακοίνωση του Σωκράτη Μπουρινάρη για την υποψηφιότητά του στον Δήμο Άργους Ορεστικού

Μόλις πριν από λίγο ο Σωκράτης Μπουρινάρης ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Άργους Ορεστικού επιβεβαιώνοντας  δημοσίευμα του kastorianiestia.gr   της 18-3-2019 για τρίτο συνδυασμό.

Η ανακοίνωση του Σωκράτη Μπουρινάρη

 

Συμπολίτισσες και συμπολίτες του Δήμου Άργους Ορεστικού

Με την παρούσα δήλωση θα ήθελα να σας κάνω γνωστή την απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα για την θέση του Δημάρχου για τις επικείμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η απόφαση να κατέλθω στις εκλογές του Μαΐου γεννήθηκε από την δική σας φωνή, από τις δικές σας αγωνίες και ευαισθησίες για τα προβλήματα του τόπου. Απευθύνω κάλεσμα προς όλους τους πολίτες να συστρατευθούν σε έναν αγώνα να δημιουργήσουμε ένα νέο όραμα για τον τόπο μας, με κύριο στοιχείο την αξιοκρατία, την διαφάνεια και τις ίσες ευκαιρίες για όλους, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις και στείρα παροχολογία. Βάζουμε μπροστά μια διαφορετική αντίληψη στην άσκηση της εξουσίας, με κύριο γνώμονα τη συμμετοχικότητα, την πολυφωνία και τη δημιουργική σύνθεση που υπερβαίνει τις αντιθέσεις του παρελθόντος. Επίκεντρό μας είναι ο πολίτης, απέναντι στον οποίο λογοδοτούμε και δεσμευόμαστε στον συνεχή απολογισμό, ανοιχτοί σε κάθε κριτική. Βάση μας είναι ο πολιτικός ρεαλισμός με στόχους εφικτούς ως προς την υλοποίησή τους, που εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες των πολλών και όχι τα συμφέροντα των λίγων.

Ξεκινάμε όλοι μαζί με στόχο να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας, να βελτιώσουμε χωρίς να απορρίψουμε, να συνθέσουμε χωρίς να αποκλείσουμε, να δημιουργήσουμε κτίζοντας το μέλλον του τόπου μας για τα παιδιά μας.

Ο καθένας μας αξιολογείται καθημερινά για τις θέσεις του, τη στάση του και τις πράξεις του. Η προσωπική μου διαδρομή, στον κοινωνικό, επαγγελματικό και δημόσιο βίο, είναι γνωστή σε όλους, και η εμπειρία μου από την πολύχρονη ενεργό συμμετοχή μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο δημόσιο διάλογο αποτελεί την παρακαταθήκη για το επόμενο βήμα.

Το ερώτημα είναι απλό:
Θα μείνουμε θεατές της αδράνειας και της στασιμότητας ή θα αναλάβουμε δράση;

Η απάντηση είναι μόνο μία: η δραστηριοποίηση και η συμμετοχή με αίσθημα ευθύνης, και για τον λόγο αυτό σας καλώ να πάμε μαζί τον «Δήμο Μπροστά».

Με τιμή

Σωκράτης Μπουρινάρης
Υποψήφιος Δήμαρχος Άργους Ορεστικού