Καστοριά: Συνελήφθησαν δύο οδηγοί ταξί για μεταφορά αλλοδαπών και διευκόλυνσή τους για έξοδο από την χώρα

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, σε περιοχή της Καστοριάς, οι οποίοι με δύο Ε.Δ.Χ αυτοκίνητα μετέφεραν επτά (7) αλλοδαπούς διευκολύνοντας την παράνομη έξοδό τους από την ελληνική επικράτεια

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ε.Δ.Χ αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 590 ευρώ, εννέα (9) κινητά τηλέφωνα και δέκα (10) κάρτες SIM

Συνελήφθησαν χθες (04-04-2019) το βράδυ σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 29 και 54 ετών, για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα επτά (7) αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκαν δύο (2) Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα με οδηγούς τον 29χρονο και τον 54χρονο, αντίστοιχα, σε περιοχή της Καστοριάς και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι:

  • ο 29χρονος, οδηγός του ενός Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου μετέφερε προς το εξωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, τέσσερις (4) αλλοδαπούς, εκ των οποίων δύο 20χρόνους, έναν 24χρονο και έναν 29χρονο, διευκολύνοντας την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα,
  • ο 54χρονος, οδηγός του έτερου Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου μετέφερε προς το εξωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, τρεις (3) αλλοδαπούς, εκ των οποίων δύο 24χρόνους και έναν 27χρονο, διευκολύνοντας την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά, το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων ενενήντα (590) ευρώ, εννέα (9) κινητά τηλέφωνα και δέκα (10) κάρτες SIM.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.