Ανακοίνωση Υποψηφιότητας του Χρήστου Αντωνίου για την Κοινότητα Χρυσής-Πευκοφύτου | Καστοριανή Εστία

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, Φίλες και φίλοι.
Η κοινωνία της Κοινότητάς μας, κάθε μέρα, κάθε ώρα, ζει τα τραγικά αποτελέσματα των αδιεξόδων της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης της εποχής. Επιστρέφει στο φτωχό παρελθόν αντί να εξελίσσεται, τελματώνει αντί να κινητοποιείται, οπισθοδρομεί αντί να προοδεύει.

Η δικαιολογημένη διαμαρτυρία όμως γι’αυτά δεν μπορεί και δεν πρέπει ν’αποτελεί μόνιμη επιλογή μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να μείνουμε απαθείς. Η επιλογή της προοπτικής απαιτεί ενεργή συμμετοχή στα κοινά.

Με το νέο νόμο , η κοινότητά μας έχει Προϋπολογισμό, πόρους, δυνατότητες για έργα και εκλέγει με χωριστή κάλπη και ενιαίο ψηφοδέλτιο Πρόεδρο με αποφασιστικές και γνωμοδοτικές αρμοδιότητες. Το νέο θεσμικό πλαίσιο αποτελεί ένα κεφάλαιο που πρέπει να ρευστοποιηθεί προς όφελος της κάθε κοινότητας. Η συγκυρία είναι ευνοϊκή.

Συνεκτιμώντας αυτές τις σημαντικές μεταβολές με τα νέα δεδομένα στην επαγγελματική και προσωπική μου ζωή, θα ήθελα με πλήρη συναίσθηση ευθύνης να μοιραστώ μαζί σας την απόφασή μου να είμαι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, υποψήφιος Πρόεδρος στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και αγαπώ.

Τα χωριά μας αξίζουν και δικαιούνται να βγουν έξω από τα τείχη τους. Όλοι μας έχουμε αντιληφθεί τον θησαυρό της περιοχής μας. Όλοι μας έχουμε πεισθεί ότι οι προοπτικές ανάπτυξης περνούν μέσα από επενδύσεις στον φυσικό μας πλούτο. Το στοίχημα δεν μπορεί να είναι άλλο από την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας, ο στόχος της οποίας είναι άμεσα συνδεδεμένος με την απασχόληση, με τη διατήρηση του ντόπιου πληθυσμού και κυρίως των νέων ανθρώπων στον τόπο τους και την ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας.

Η υλοποίηση τέτοιων αναπτυξιακών επιχειρηματικών σχεδίων με αμιγείς Δημοτικές Επιχειρήσεις ή με την προσέλκυση ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, είναι μονόδρομος. Η βιωματική εμπειρία είναι τραυματική. Δεν θυμάμαι κανένα έργο, να μη εκτελέστηκε για την εξυπηρέτηση κάποιου συγγενή, φίλου, πελάτη-ψηφοφόρου ή του ιδίου του Προέδρου. Αυτά κάποτε θα πρέπει να τελειώνουν. Χρειαζόμαστε σχέδιο και προγραμματική στόχευση. Μαζί με δημοκρατική ευαισθησία θα σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας.

Στο πρώτο χρόνο, θα γίνει με ανοιχτό διάλογο, καταγραφή των προβλημάτων που χρήζουν άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση, ιεράρχηση των αναγκών, των έργων και των δράσεων με αποκλειστικό κριτήριο το κατά πόσο αυτά βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολλών και επεξεργασία των προτάσεων για την ένταξή τους σε προγράμματα.

Οι προτάσεις που θα υποβάλουμε θα είναι απόλυτα τεκμηριωμένες στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου μας. Έτσι, η φωνή μας θα είναι δυναμική και οι διεκδικήσεις μας για τα νόμιμα και τα δίκαια ισχυρές.

Αγαπητοί συγχωριανοί,
Έχοντας βαθιά την επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω, θέτω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου και ζητώ τη δυναμική στήριξή σας , η οποία δεν πρέπει και δεν θα ήθελα να εξαντληθεί με την ψήφο σας.

Με εκτίμηση
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ