Πρωτιά Β. Νούλα στην Atsas Mountain Race με ρεκόρ διαδρομής

Οι Ελλαδίτες Βαγγέλης Νούλας και Θωμάς Παρτσάνης έκαναν το «1-2» στην Compresport Atsas Mountain Race by XM που έγινε την Κυριακή (12/5), στηρίζοντας το έργο του ΠΑΣΥΚΑΦ

Σημειώνοντας νέο ρεκόρ διαδρομής ο Βαγγέλης Νούλας από την Ελλάδα κατέκτησε με σχετική άνεση τις βουνοκορφές που εκτείνονται πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Ατσά στην Σολέα, κερδίζοντας τη Compresport Atsas Mountain Race powered by XM, η οποία διεξήχθη την Κυριακή, 12 Μαΐου προς ενίσχυση του έργου του ΠΑΣΥΚΑΦ. Επίκεντρο του αγώνα ήταν το γραφικό χωριό Άγιος Θεόδωρος.

Ο Νούλας τερμάτισε τον Ημιμαραθώνιο σε 1 ώρα 49 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα, την καλύτερη επίδοση που επετεύχθη από το 2017 όταν και διεξάγεται ο αγώνας που έχει εξελιχθεί στη αρτιότερη διοργάνωση ορεινού τρεξίματος στην Κύπρο. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν στη 1 ώρα και 52 λεπτά και το κατείχε ο Δημήτρης Δημητρίου. Δεύτερος ήταν ο επίσης Ελλαδίτης Θωμάς Παρτσάνης σε 2:03:26 και τρίτος ο Αργεντίνος Oscar Soca (2:03:41).

Τόσο ο Νούλας όσο και ο Παρτσάνης, αλλά και ο πέμπτος της κατάταξης Γιώργος Γκάτσιος (2:10:28) προπονούνται με το γνωστό Ελλαδίτη προπονητή Δημήτρη Κασίμη και έφτασαν στην Κύπρο με τα φτερά και την ασφάλεια της Blue Air η οποία στήριξε τον αγώνα.

Στις γυναίκες πρώτευσε η συνήθης ύποπτη Γιάννα Φυσέντζου σε 2:30:39, επίσης με ρεκόρ διαδρομής, για να ακολουθήσουν η ανερχόμενη Γεωργία Γιόκκα (3:05:08) και η Άντρη Σωτηρίου (3:07:08).

Ο Νούλας, ένας πολύπειρος δρομέας με παραστάσεις από συμμετοχές σε ορεινούς αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό, δήλωσε εντυπωσιασμένος από το υψηλό οργανωτικό επίπεδο του αγώνα. Η διαδρομή ήταν πάρα πολύ καλή, αν και δύσκολη, ενώ η σήμανση ήταν εξαιρετική, διευκολύνοντας το έργο των διαγωνιζόμενων, οι οποίοι είχαν στη διάθεσή τους ό,τι χρειάζονταν από τα σημεία τροφοδοσίας (feed zones) κατά μήκος της διαδρομής.

Διοργάνωση για όλους


Η παρουσία εκατοντάδων ενθουσιωδών θεατών στον τερματισμό ήταν ένα από τα πιο ευχάριστα και σημαντικά στοιχεία της διοργάνωσης, η οποία δεν αφορούσε μόνο τους διαγωνιζόμενους αλλά όλη την οικογένεια. Έτσι, πέρα από τον Ημιμαραθώνιο και τα 7.1χλμ, υπήρχε αγώνας 500μ για παιδιά και πολλές δραστηριότητες, όπως παιδικό Dorians Challenge. Η κοινότητα του Αγίου Θεοδώρου Σολέας φίλεψε τους διαγωνιζόμενους με μαχαλεπί, λουκουμάδες, παγωτό και φυσικά μπύρες (προσφορά της Moondog’s) το καλύτερο αναζωογονητικό  μετά από έναν εξαντλητικό αγώνα!

Ξεχωριστή νότα στη διοργάνωση έδωσαν μαθητές του Γυμνασίου Σολέας και άλλα παιδιά που έπαιζαν μουσική δίνοντας το ρυθμό στους δρομείς, ενώ πολλά μπράβο αξίζουν σε όλους τους εθελοντές που στήριξαν τη διοργάνωση στελεχώνοντας σημαντικά πόστα, ώστε να υπάρχει ένα άρτιο οργανωτικά αποτέλεσμα.

Μοναδική θέα


Παρότι οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και η θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, εντούτοις, η ζέστη στα μονοπάτια των βουνοκορφών δυσκόλεψε τους δρομείς, όπως επίσης και τα πολύ τεχνικά σημεία της διαδρομής στις παρυφές του Τροόδους, όπου απαιτήθηκε από τους αθλητές ενίοτε και να σκαρφαλώσουν σε βράχους για να συνεχίσουν. Πάντως η θέα από ορισμένα μονοπάτια έκοβε τη ανάσα προσφέροντας ένα συναίσθημα που μόνο οι δρομείς μπόρεσαν να βιώσουν.

Οι νικητές στα 7.1χλμ


Στα 7.1χλμ πρώτος ήταν ο Δημήτρης Σαρμά σε 36 λεπτά και 7 δεύτερα, ενώ ακολούθησαν οι Κωνσταντίνος Μαχαιρίτης (36:51) και Ιωάννης Καδής (36:51). Πρωτιά στις γυναίκες για την Ελπίδα Χριστοδουλίδου σε 47:26. Στη δεύτερη θέση ήταν η Ελένη Πρατσή (47:46) και τρίτη η Σοφία Κυριάκου (48:41).

Ο αγώνας Compresport Atsas Mountain Race powered by XM.com διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά. Μεγάλοι χορηγοί ήταν η XM.com, η Compresport και το κατάστημα AWOL. Επίσημος αερομεταφορές ήταν η Blue Air. Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα του Επιτρόπου Εθελοντισμού κ. Γιάννη Γιαννάκη.

Όλα τα έσοδα ενισχύουν το έργο του ΠΑΣΥΚΑΦ που ήταν και ο επίσημος διοργανωτής του αγώνα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.atsasmountainrace.com.