capture5

Σφοδρή επίθεση του Ζάχου Παύλου στον Γιώργο Πετκανά για την “πατρότητα” του ασύλληπτου χρέους της ΔΕΥΑΚ

Με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΚ και υποψήφιου δημάρχου Καστοριάς Γιώργου Πετκανά, ο Ζαχαρίας Παύλου που τον διαδέχθηκε στο τιμόνι της δημοτικής επιχείρησης

εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση από το Facebook εναντίον του κατηγορώντας τον για ψευδή στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σχετικά με το χρέος της.

Η ανάρτηση του Ζαχαρία Παύλου

Ένας φίλος μου κοινοποίησε την συνέντευξη του Γιώργου Πετκανα στον Αντώνη Παραρα στο Dyktio1.

Τελικά το θράσος αυτού του ανθρώπου είναι απύθμενο. Απορώ πώς εμφανίζεται στην τηλεόραση και απευθύνεται στους δημότες λέγοντας τόσο εύκολα τόσο μεγάλα ψέματα.Ίσως γνωρίζοντας ότι λείπω στην Αυστραλία και ξέροντας οτι η δημοτική αρχή είναι ανύπαρκτη, θεώρησε ότι τα ψέματα του θα μείνουν αναπάντητα.

Η απόσταση θεώρησε ότι του δίνει κάποια ασφάλεια.Είπε λοιπόν ότι θα κάνει μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ αυτός που το 2010 έκανε αυξήσεις έως και 300%.Η μοναδική μείωση που έγινε στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ ήτανε στην θητεία μου.

Είπε ότι άφησε χρέος στην ΔΕΗ 400.000.Το χρέος που άφησε στην ΔΕΗ μέχρι την ημέρα που ανέλαβα εγώ (Οκτώβριος του 2014)ήταν 1.515.000 €. Μέχρι το τέλος του χρόνου (2014) ερχόταν συνεχώς λογαριασμοί από τον δήμο από τα αντλιοστάσια των οικισμών απλήρωτα και το χρέος ξεπέρασε τα 2.000.000€.

Ειπε ότι εξυπηρετούσε τα δάνεια και γιαυτό πήρε η ΔΕΥΑΚ φορολογική ενημερότητα. Δεν εξυπηρετούσε τα δάνεια και γιαυτό η ΔΕΥΑΚ δεν είχε φορ. ενημερότητα.Ητανε μάλιστα κατηγορούμενος γιαυτό στα δικαστήρια όπως και εγώ σαν νέος πρόεδρος.Τον Δεκέμβριο του 2014 κατάφερα με την βοήθεια της βουλευτού κυρίας Αντωνίου να καταθέσουμε τροπολογία για ειδική ρύθμιση των 9 ΔΕΥΑ που είχαμε το ίδιο προβλημα.

Έτσι ρυθμίστηκαν οι οφειλές πήραμε φορ. ενημερότητα και απαλλαγήκαμε από την δικαιοσύνη. Τέλος μίλησε για το ότι διαχειρηστηκε καλά τα οικονομικά της ΔΕΥΑΚ. Το χρέος που παρέδωσε ήταν 7.500.000€.Δεν ήτανε όμως μόνο το χρέος αλλά η συνολική κατάσταση της ΔΕΥΑΚ ήταν τραγική.Για όλα αυτά και για πολλά αλλα μίλησα πολλές φορές σαν πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ στο δημ. συμβούλιο αλλά και στα ΜΜΕ.

Ποτε κανένας δεν τα αμφισβήτησε και ειδικά αυτός ο οποίος όταν συζητούσαμε θέματα της ΔΕΥΑΚ ήταν σαν βρεγμένη γάτα. Μόνο 1-2 φορές μίλησε για να μας συγχαρει για το έργο που κάναμε.

Για 2 χρόνια όσο διήρκησε η θητεία μου ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δούλευα ασταμάτητα για να λύσω προβλήματα και για να διορθώσω τα κακώς κείμενα, με κόστος προσωπικό, οικογενειακό αλλά και οικονομικό.Μαζι με το προσωπικό της ΔΕΥΑΚ κάναμε ένα τεράστιο έργο.

Εκσυχρονισαμε αντλιοστάσια, δεξαμενές, δίκτυα, κάναμε μικρά και μεγάλα έργα, δώσαμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα στην πόλη και στα χωριά, κάναμε μελέτες και ενταξαμε έργα με αποκορύφωμα την αλλαγή του δικτύου ύδρευσης της πόλης.

Αποκατασταθηκε η αξιοπιστία της ΔΕΥΑΚ στις υπηρεσίες, στους προμηθευτές, στους πελάτες αλλά και στα κέντρα αποφάσεων.Δεν πρόκειται λοιπόν να αφήσω κανέναν να ψεύδεται για ότι αφορά την θητεία των 2 χρόνων μου στην ΔΕΥΑΚ. Άλλωστε τα στοιχεία όλα είναι εκεί. Τα επικαλείτε ο κύριος αυτός γιατί ξέρει ότι κανείς δεν θα τα αναζητήσει.

Ακουστε παρακαλώ την τοποθέτηση μου στο δημ. συμβούλιο όταν ανέλαβα την προεδρία της ΔΕΥΑΚ. Αυτά που λέω δεν αμφισβητηθηκαν από κανέναν ούτε από τον ίδιο που ήταν παρών,εξάλλου υπάρχουν και στα πρακτικά του δημ. συμβουλίου.

Ο Ζαχαρίας Παύλου ανάρτησε και το παρακάτω βίντεο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες