Ημερίδα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας και τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα για το παγκόσμιο πρόγραμμα εποπτείας της ανιχνευσιμότητας και πιστοποίησης του εμπορίου γούνας (FURMARK) πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 44ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας και τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς.
Ομιλητής στην ημερίδα ήταν ο κ. Paul Stockall, Διευθυντής Προτύπων & Αειφόρου Ανάπτυξης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γούνας, ο οποίας ανέλυσε τους στόχους του προγράμματος που σκοπό έχει να διασφαλίσει τα υψηλότερα πρότυπα καλής μεταχείρισης των ζώων και του περιβάλλοντος.
«Το FURMARK αποτελεί μία ισχυρή διαβεβαίωση ότι η βιομηχανία γούνας δεσμεύεται να βελτιώνει συνεχώς τη βιωσιμότητα του τομέα, ενώ για τους καταναλωτές αποτελεί σήμα εγγυημένης ποιότητας για το προϊόν που αγοράζουν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Stockal.
Με το πέρας της εισήγησης από μέρους των εκπροσώπων της IFF ακολούθησε συζήτηση αναφορικά με τα προβλήματα του κλάδου της γούνας σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ημερίδα οι γουνοποιοί.