Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των μελών του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργάνου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου είναι το εξής:

 

1. ΤΣΟΥΚΑΣ Σ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 98
2. ΚΑΤΣΑΝΟΣ Π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ 90
3. ΝΤΙΣΙΟΣ Δ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ 88
4. ΓΚΙΑΤΑΣ Α. ΦΑΙΔΩΝ 60
5. ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ Ι. ΙΩΑΝΝΗΣ 59
6. ΚΥΡΙΑΖΟΣ Α. ΦΙΛΙΠΠΟΣ 56
7. MICILLO A. MARIO 55
8. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Α. ΜΙΧΑΗΛ 54
9. ΚΑΠΟΥΛΗΣ Κ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ 51
10. ΜΗΛΙΟΣ Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ 49
11. ΣΑΒΒΙΔΗΣ Δ. ΛΑΖΑΡΟΣ 49
Αναπληρωματικά μέλη αναδείχθηκαν οι:
1. ΒΥΤΑΝΙΩΤΗΣ Α. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 48
2. ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ Δ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ 39
3. COHEN D. ITZHAK 35
4. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Α. ΝΙΚΟΛΑΟΣ 32
5. ΣΙΣΚΟΣ Α. ΠΑΥΛΟΣ 29
Αντιπρόσωποι στην Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας εξελέγησαν:
1. ΓΚΙΑΤΑΣ Α. ΦΑΙΔΩΝ 27
2. ΒΥΤΑΝΙΩΤΗΣ Α. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 22
3. ΜΗΛΙΟΣ Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ 17
4. ΣΑΒΒΙΔΗΣ Δ. ΛΑΖΑΡΟΣ 17
5. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Α. ΙΟΡΔΑΝΗΣ 10
6. COHEN D. ITZHAK 9
Των εκλογών προηγήθηκε η Γενική Συνέλευση, όπου έγινε ο διοικητικός και οικονομικός Απολογισμός της απελθούσας Διοίκησης, από τον απερχόμενο Πρόεδρο και πρώτο πλειοψηφών της σημερινής ψηφοφορίας, Απόστολο Τσούκα.
Ο κ. Τσούκας στάθηκε στις κυριότερες δράσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων, με αποκορύφωμα τη ανοδική πορεία της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, η οποία κατάφερε να καταξιωθεί στις πρώτες θέσεις των σημαντικότερων παγκόσμιων εκθεσιακών γεγονότων.
«Η Έκθεση πέραν της εμπορικής και οργανωτικής της επιτυχίας, η οποία διεφάνη έντονα στην τελευταία μας διοργάνωση, κατάφερε να λάβει και επισήμως τον τίτλο της Διεθνούς, μέσα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διοργάνωσης Εκθέσεων UFI, στον οποίο ο Σύνδεσμος έγινε πλήρες μέλος», σημείωσε ο κ. Τσούκας.
Επίσης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία ενός νέου θεσμού για τον κλάδο, το Fur Shopping Festival που θεσπίστηκε από το απερχόμενο Δ.Σ. και πραγματοποιήθηκε επιτυχώς για τρία έτη από το 2016, την ενεργοποίηση του αεροδρομίου Καστοριάς για τη διεξαγωγή πτήσεων charter, και τη συνεργασία με τη ΔΕΘ – HELEXPO που αναβάθμισε σημαντικά τον θεσμό της Έκθεσης.
Ιδιαίτερη δε, αναφορά έκανε στην μεγάλη προσπάθεια που έγινε από τη διοίκηση για την αλλαγή χρήσης του Εκθεσιακού Κέντρου Γούνας, η οποία είχε αίσια έκβαση, με αποτέλεσμα να νομιμοποιηθεί το κτίριο για τη διεξαγωγή εκθεσιακών γεγονότων πάσης φύσεως, ανοίγοντας νέες προοπτικές στην περιοχή της Καστοριάς.
Ο κ. Τσούκας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον προηγούμενο πρόεδρο, Γιάννη Κορεντσίδη, κατά τη διάρκεια της θητείας του οποίου επιτεύχθηκαν στο μεγαλύτερο βαθμό όλα τα προαναφερόμενα.
Τις επόμενες ημέρες θα συνέλθει σε σώμα το νέο Δ.Σ. και θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Προεδρείου.