Σκληρή απάντηση του συνδυασμού του Σωκράτης Μπουρινάρη στον Πάνο Κεπαπτσόγλου για τους χειρισμούς του στο θέμα της γαστρεντερίτιδας

Με μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός του απερχόμενου και εκ νέου υποψηφίου δημάρχου Άργους Ορεστικού, κου Πάνου Κεπαπτσόγλου, ο οποίος αποφάσισε επιτέλους να σπάσει την απόλυτη σιωπή με την οποία έως τώρα αντιμετωπίζει το

κάλεσμα που έχουμε απευθύνει δημόσια για υπεύθυνες και ειλικρινείς απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Βέβαια, πρέπει να επισημάνουμε ότι με θλίψη διαπιστώσαμε πως και πάλι δεν λάβαμε τις απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που θέτουν οι συνδημότες μας, καθώς η απερχόμενη δημοτική αρχή αποφάσισε για άλλη μια φορά να ακολουθήσει την προσφιλή της τακτική της αναζήτησης εξωτερικών ευθυνών σε σκοτεινούς και δόλιους κύκλους που την επιβουλεύονται.

Ας είναι, εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τον εύκολο δρόμο των ανώνυμων κατηγοριών και απειλών, αλλά επώνυμα θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για υπεύθυνες και ειλικρινείς απαντήσεις θέτοντας πάντα συγκεκριμένα ερωτήματα. Αυτό ζητούν οι πολίτες του Άργους Ορεστικού και αυτό επιτάσσει η δημοκρατική μας συνείδηση και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνδημότες μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκφοβίσει ή να μας αναγκάσει να συμβιβαστούμε, σεβόμενοι πάντα τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των δημοτών του Άργους Ορεστικού, που τόσο υποτιμητικά η απερχόμενη δημοτική αρχή χαρακτηρίζει ως «σπέκουλα».

Προφανώς η απερχόμενη δημοτική αρχή θεωρεί «σπέκουλα» και τα επείγοντα έγγραφα της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Καστοριάς, με πιο πρόσφατο αυτό που εκδόθηκε στις 10/05/2019 σχετικά με την ρύπανση της πηγής Αρμενοχωρίου, και για αυτόν τον λόγο αρνείται να συμμορφωθεί στις υποδείξεις τους και να ενημερώσει για τα αποτελέσματα της έρευνας που ζητήθηκε από τις υπηρεσίες να πραγματοποιήσει για να βρεθεί η πηγή της ρύπανσης.

Ενδεχομένως να θεωρεί «σπέκουλα» και το πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πηγή της επιδημίας γαστρεντερίτιδας, που εκδόθηκε στις 26/03/2019 και το κρατάει ακόμα κλειδωμένο στα γραφεία του δήμου ως επτασφράγιστο μυστικό.

Άλλωστε η απερχόμενη δημοτική αρχή φαίνεται πως τα γνωρίζει όλα καλύτερα απ’ όλους. Τόσο καλά που θεωρεί περιττό να δώσει απαντήσεις τόσο στις υπηρεσίες όσο και στους δημότες του Άργους Ορεστικού για όλα τα παραπάνω.

Εμείς απευθύνουμε στην απερχόμενη δημοτική αρχή για ακόμη μια φορά δημόσιο κάλεσμα, να βγει και να ενημερώσει επιτέλους τους δημότες του Άργους Ορεστικού με υπευθυνότητα και ειλικρίνεια, ώστε να σταματήσει η αποκαλούμενη «παραπληροφόρηση». Φανταζόμαστε ότι αφού επικαλείται τόσο συχνά την συνέπειά της στη νομιμότητα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα:

-το πόρισμα της μελέτης του ΚΕΕΛΠΝΟ που εκδόθηκε στις 26/03/2019, για την πηγή της επιδημίας γαστρεντερίτιδας στο Άργος Ορεστικό,

-τα αποτελέσματα των μετρήσεων που πραγματοποίησε το ΚΕΕΛΠΝΟ και τα μέτρα που ενδεχομένως υπέδειξε στον Δήμο Άργους Ορεστικού,

-το αποτέλεσμα -εφόσον υπάρχει- της έρευνας του δήμου για την διερεύνηση της αιτίας της συνεχιζόμενης ρύπανσης της πηγής Αρμενοχωρίου,

-το πόρισμα της επιστημονικής μελέτης που έχει πραγματοποιήσει ο δήμος και βάσει της οποίας προκύπτει ότι «η διακοπή της παροχής νερού στην πηγή Αρμενοχωρίου θα δημιουργήσει μεγαλύτερη διατάραξη στην υδραυλική λειτουργία της πηγής, με αποτέλεσμα να υπάρξει σοβαρός κίνδυνος μόλυνσης του ευρύτερου υδροφόρου ορίζοντα»

-καθώς και το σχέδιο το οποίο έχει καταρτίσει ο δήμος «σε στενή συνεργασία με τις άμεσα εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και με τους απόλυτα καταρτισμένους επιστήμονες και υπαλλήλους της» για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της γενικότερης επιβάρυνσης του υδροφόρου ορίζοντα στην ευρύτερη περιοχή.

Όλα τα ζητήματα που αφορούν τόσο την προστασία της Δημόσιας Υγείας, όσο και την επάρκεια και την ασφάλεια των υδάτινων πόρων και την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα, είναι για εμάς θέματα ζωτικής σημασίας τα οποία αντιμετωπίζουμε με πολύ μεγάλη ευαισθησία. Επιβάλλεται να γίνει επιτέλους στον τόπο μας ένας ανοιχτός διάλογος χωρίς υπεκφυγές και δικαιολογίες.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα συμμετέχουμε στον διάλογο αυτό με τρόπο εποικοδομητικό και ως επόμενη δημοτική αρχή του τόπου θα πράξουμε τα μέγιστα για να κινηθούμε με ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ στην κατάρτιση ενός οργανωμένου και μακρόπνοου σχεδίου για την σωστή διαχείριση των προβλημάτων. Επιπλέον δεσμευόμαστε ότι θα κινηθούμε με απόλυτη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ σε όλες μας τις ενέργειες, ενημερώνοντας πάντα τους πολίτες του Δήμου Άργους Ορεστικού με σεβασμό και υπευθυνότητα. Ο τόπος μας χρειάζεται ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, η οποία εξασφαλίζεται μόνο όταν οι πολίτες γίνονται κοινωνοί των δημοκρατικών διαδικασιών, ενημερώνονται και συμμετέχουν στην διαμόρφωση των αποφάσεων. Άλλωστε αυτό επιτάσσει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που θέλουμε να υπηρετήσουμε.

 

«ΔΗΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Άργος Ορεστικό,

16/05/2019