Τα τελικά αποτελέσματα της 44ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας

Θετικά είναι τα μηνύματα που καταγράφονται στην αποτίμηση της 44ης Διεθνούς Έκθεση Γούνας της Καστοριάς, καθώς αυξημένη σε σχέση με πέρυσι ήταν η επισκεψιμότητα της φετινής διοργάνωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία καταγραφής εισόδου του Εκθεσιακού Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, που άνοιξε τις πύλες του από τις 2 έως τις 5 Μαΐου 2019, για να υποδεχθεί 1.504 επισκέπτες, που προήλθαν από 42 χώρες του πλανήτη.
Πιο συγκεκριμένα, αγοραστές από την Αλβανία, Αρμενία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Καναδάς, Κίνα, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φιλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Καζακστάν, Νότιος Κορέα, Λετονία, Λίβανος, Λιβύη, Μολδαβία, Νεπάλ, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Η.Π.Α. έδωσαν το «παρών» στην 43η Δ.Ε.Γ.Κ., παρουσιάζοντας αριθμητική άνοδο κατά 11% σε σχέση με πέρυσι.
Τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν οι Ρώσοι αγοραστές, οι οποίοι ήταν περισσότεροι κατά 13,14% και αποτέλεσαν τον κύριο όγκο των πελατών και της φετινής διοργάνωσης.
Αυξημένος ήταν, επίσης, ο αριθμός των Ουκρανών, Τούρκων, Ιταλών, Ρουμάνων και Κορεατών εμπορικών επισκεπτών, γεγονός που δημιούργησε ικανοποίηση στους 121 Εκθέτες – γουνοποιούς που συμμετείχαν στην 44η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς.
Τα υψηλά στάνταρ της διοργάνωσης, από την άλλη πλευρά, ήταν αντάξια των προϊόντων που παρουσιάστηκαν στα καλαίσθητα περίπτερα των Εκθετών: Γούνινα παλτό και ζακέτες, αξεσουάρ γούνας, γουνοδέρματα, τσάντες και δερμάτινα είδη κορυφαίας ποιότητας, σε χρώματα και σχέδια που συμβαδίζουν με τις τελευταίες επιταγές της μόδας για το φθινόπωρο – χειμώνα 2019 -2020, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των εμπόρων.
Δεν ήταν λίγες άλλωστε οι συμφωνίες που καταγράφηκαν μεταξύ παραγωγών και πελατών, γεγονός το οποίο καθιστά τη Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς ένα σημαντικό πεδίο εμπορικών συναλλαγών και την καταξιώνει στις πρώτες θέσεις των εξεχόντων εκθεσιακών γεγονότων του πλανήτη.
Κορυφαία στιγμή και της φετινής διοργάνωσης ήταν η διεξαγωγή του GALA FASHION SHOW, όπου οι εξαιρετικές δημιουργίες 11 εκ των σημαντικότερων γουνοποιητικών επιχειρήσεων παρουσιάστηκαν στην πασαρέλα, κλέβοντας τις εντυπώσεις.
Το φετινό GALA πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κόσμο Κλειστό Γυμναστήριο Καστοριάς, όπου στήθηκε ένα φαντασμαγορικό σκηνικό, ικανό να αναδείξει τα πανέμορφα, ανδρικά και γυναικεία, γούνινα ενδύματα που κατασκεύασαν οι γουνοποιοί της Ελλάδος για να κατακτήσουν τις αγορές.
Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τον κλάδο της γούνας ήταν και η ημερίδα που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 44ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας σχετικά με το παγκόσμιο πρόγραμμα εποπτείας της ανιχνευσιμότητας και πιστοποίησης του εμπορίου γούνας (FURMARK).
Την 44η Διεθνή Έκθεση Γούνας διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, η ΔΕΘ – HELEXPO και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Καστοριάς, ενώ Μέγας Χορηγός ήταν το Δημοπρατήριο της NAFA και Χρυσός Χορηγός η SAGA FURS.
Την Έκθεση υποστήριξαν οι Δήμοι Καστοριάς και Άργους Ορεστικού.