3

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς, ημερίδα με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο»

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τους κινδύνους και τις απειλές του διαδικτύου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, το απόγευμα στο Μπαϊρακτάρειο Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς, ημερίδα με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο».
Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς και στόχο είχε την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των πολιτών, ιδίως των γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών, για τους κινδύνους και τις απειλές που ελλοχεύουν από τη κακή χρήση του διαδικτύου.
Την χθεσινή εκδήλωση παρακολούθησαν πολίτες κάθε ηλικίας, οι οποίοι ενημερώθηκαν, μεταξύ άλλων, για το πώς μπορούν να χειρίζονται με ασφάλεια τις ηλεκτρονικές εφαρμογές και πως μπορούν να αναγνωρίζουν πιθανούς κινδύνους.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν αξιόλογοι ομιλητές, με πολυετή εμπειρία και εξειδικευμένη γνώση και συγκεκριμένα:
• Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αθανάσιος Χαλκιάς, Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, με θέμα εισήγησης: «Διαδικτυακή αποπλάνηση ανηλίκων, Sextortion (Διαδικτυακός Σεξουαλικός Εκβιασμός), Χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Απάτες με υπολογιστή»,
• η κα. Ειρήνη Χριστοφίδου, Ψυχολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, με θέμα εισήγησης: «Εθισμός στο διαδίκτυο στην παιδική και εφηβική ηλικία» και
• ο κ. Δημήτριος Τζήμας, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα εισήγησης: «Cyber bulling, Διαδικτυακός εκφοβιασμός».

Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Δημήτριος Σιόρεντας, ο Βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή, Ταξίαρχος Χαράλαμπος Θεοχάρης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, Αστυνομικός Διευθυντής Θωμάς Νέστορας, ο Διοικητής του 15ου Συντάγματος Πεζικού, Συνταγματάρχης Ιωάννης Αγαπάκης και ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς, Επιπυραγός Δημήτριος Παπουτσίδης.
Επίσης, την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, η βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καστοριάς, Νικόλαος Καραμολέγκος, εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καστοριάς, εκπρόσωποι των Δημάρχων Καστοριάς και Νεστορίου, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων και σωματείου αποστράτων αστυνομικών της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.
Στην εκδήλωση αναγνώσθηκε επιστολή-χαιρετισμός της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, ενώ στους εισηγητές – ομιλητές απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο

[contact-form-7 id=”2056″ title=”Newsletter form”]

Κατηγορίες