Συνάντηση του Προέδρου του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Απόστολου Τσούκα, με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση

Συνάντηση με τον Πρόεδρο, Παναγιώτη Κατσαμπάνη, και μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης είχε το Σάββατο 13.07.2019 στις εγκαταστάσεις της ξενοδοχειακής μονάδας Άφκος-Γράμμος στο Νεστόριο Καστοριάς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς ο «Προφήτης Ηλίας», Απόστολος Τσούκας. Μέλη της Διαβουλευτικής Ένωσης είναι 15 ελληνικής καταγωγής βουλευτές σε κοινοβούλια του εξωτερικού, όπως της Αυστραλίας, των ΗΠΑ και του Καναδά.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η πορεία του κλάδου της γούνας, και η δυνατότητα συνεργασίας των δύο φορέων ώστε να υπάρξει ο συντονισμός των προσπαθειών της ελληνικής διπλωματίας για την υποστήριξη της εμπορίας της γούνας, ενός κατεξοχήν εξωστρεφούς ελληνικού επιχειρηματικού προϊόντος.
Πιο συγκεκριμένα, οι δύο πρόεδροι αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα εξωστρέφειας της γούνας και αναφέρθηκαν σε παραδείγματα από τη διεθνή πρακτική τα οποία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως αντίμετρο για τις αρνητικές επιπτώσεις του antifur κινήματος στον κλάδο της γούνας. Προς την κατεύθυνση αυτή, κι έχοντας ενημερωθεί για τα θέματα του wellfare των εκτρεφόμενων ζώων, οι ελληνικής καταγωγής πολιτικοί έδωσαν τα χέρια με τον κ. Τσούκα για την προάσπιση της γούνας ως οικολογικού προϊόντος.
Ακόμη, σημαντικό μέρος της συζήτησης αποτέλεσε η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδος ως προορισμού Ρώσων επισκεπτών, ενώ ζητήθηκε από τους Έλληνες της διασποράς, οι οποίοι πρωτοστατούν στις χώρες που διαμένουν να συνδράμουν την ελληνική διπλωματία και ειδικά στα εμπορικά προξενεία, για την αναβάθμιση της ποιότητας των αφίξεων στην Ελλάδα ως προς την καταναλωτική δύναμη των επισκεπτών, με έμφαση στην προσέλκυση επισκεπτών με αγοραστικό ενδιαφέρον για προϊόντα γούνας.