Σύλληψη 24χρονου στην Καστοριά για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από την ελληνική επικράτεια πέντε αλλοδαπών

Κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ, 7 κινητά τηλέφωνα και 6 κάρτες sim

 

Συνελήφθη σήμερα (02-07-2019) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, 24χρονος αλλοδαπός, για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα πέντε (5) αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, από προαναφερόμενους αστυνομικούς εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 24χρονο, ο οποίος δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει τον έλεγχο. Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε το ανωτέρω όχημα και συνελήφθη ο 24χρονος οδηγός του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα ο 24χρονος, ο οποίος στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης, έναντι χρηματικής αμοιβής, διευκόλυνε την παράνομη έξοδο από τη χώρα πέντε (5) αλλοδαπών, ηλικίας 19 έως 36 ετών και δύο (2) συνοδευόμενων από αυτούς ανηλίκων. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι οι δυο από τους πέντε μεταφερόμενους αλλοδαπούς είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

 

Κατασχέθηκαν:

  • ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο
  • το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ,
  • επτά (7) κινητά τηλέφωνα και
  • έξι (6) κάρτες sim.

 

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.