Exit poll: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών

Επιβεβαιώνουν τις μετρήσεις των τελευταίων ημερών τα exit poll που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σεβόμενοι την εκλογική διαδικασία δεν μπορούμε να δώσουμε ούτε ονόματα κομμάτων, αλλά ούτε και ποσοστά.

Ωστόσο, αν και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που κάνουν τα exit poll έχουν μια καλή εικόνα της διαδικασίας, μόνο το τελικό αποτέλεσμα είναι εκείνο που έχει σημασία.

Ως μια πρώτη εικόνα είναι ότι το πρώτο κόμμα έχει μεγάλη διαφορά από το δεύτερο ενώ δεδομένη θεωρείται και η αυτοδυναμία, και μάλιστα «καθαρή».

Φαίνεται ότι υπάρχει μια τάση για να επαναληφθεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά με διαφορετικά ποσοστά για τα κόμματα.

Καθαρή τρίτη θέση καταλαμβάνει ένα ακόμη κόμμα που έχει απόσταση από τα υπόλοιπα τέσσερα που φαίνεται να μπαίνουν στη Βουλή.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα θρίλερ με τα τρία από τα τέσσερα κόμματα που διεκδικούν την είσοδο στη Βουλή καθώς το αποτέλεσμα είναι οριακό, λίγο πάνω από το 3%. Όμως, όλα δείχνουν ότι θα έχουμε επτακομματική Βουλή.

Συμπερασματικά, φαίνεται να παγιώνεται η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων και να υπάρχει μάχη για τα τρία κόμματα που βρίσκονται στο όριο του 3%.

Αυτά είναι τα στοιχεία και από το δεύτερο κύμα της έρευνας. H πρώτη εκτίμηση της Singular Logic για το εκλογικό αποτέλεσμα θα βγει δύο ώρες μετά, στις 21:00.

Οι ιθύνοντες της εταιρείας, μάλιστα, θεωρούν ότι μέχρι εκείνη την ώρα θα υπάρξει ασφαλής εκτίμηση και για τον αριθμό των εδρών που θα καταλάβει το κάθε κόμμα.

Σημειώνεται ότι στο exit poll θα συμμετάσχει αυτή τη φορά και η ΕΡΤ.

skai.gr