Χτυπάνε κόκκινο οι «σίγουρες σχολές»

Πού θα κυμανθούν οι βάσεις σε 25 στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και σε 15 τμήματα στα οποία οι υποψήφιοι εξετάζονται σε ειδικά μαθήματα

ξασφάλιση μιας θέσης στο Δημόσιο αποτελούσε ιστορικά έναν από τους στόχους των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Μπορεί οι μισθοί να έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης σε όλο σχεδόν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ωστόσο το κίνητρο της μονιμότητας φαίνεται πως ελκύει ακόμη χιλιάδες υποψηφίους.

Ετσι και φέτος αρκετοί μαθητές της Γ’ Λυκείου, πολλοί εκ των οποίων αρίστευσαν στις Πανελλαδικές, έχουν επιλέξει ως πρώτη προτίμηση στο Μηχανογραφικό στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.

Η βούληση της νέας κυβέρνησης μάλιστα να ενισχύσει με ανθρώπινο δυναμικό τις δομές και τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας έχει προκαλέσει προσδοκίες σε όσους θα προτιμούσαν τη σιγουριά του Δημοσίου από τον ιδιωτικό τομέα.

Δεν είναι τυχαίο πως αρκετοί υποψήφιοι που κινήθηκαν στην ανώτερη βαθμολογική κλίμακα (18-20) βάζουν στην κορυφή του Μηχανογραφικού αστυνομικές ή στρατιωτικές σχολές, αντί των νομικών, οι οποίες ναι μεν διατηρούν το κύρος τους, αλλά ταυτόχρονα οι απόφοιτοί τους προβληματίζονται από τα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας στον κλάδο.

Σε τι επίπεδα θα κινηθούν οι βάσεις για τα σώματα ασφαλείας;

Τι θα συμβεί με τα τμήματα που απαιτούν εξέταση σε ειδικά μαθήματα (πχ. Αγγλική Φιλολογία, Φυσική Αγωγή, Επικοινωνία και ΜΜΕ);

Σε ποιες άλλες σχολές «σπάνε τα κοντέρ» οι προτιμήσεις;

tanea.gr