20190919_130601 (1) (002)

Απάντηση-διευκρίνιση  της Προέδρου του ΔΣ Νεστορίου κας Ανδρομάχης Σουκαλοπούλου στο δημοσίευμα του κ. Δημητριάδη

 «Με αφορμή την ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Κ. Δημητριάδη και προς αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας, επιθυμώ να διευκρινίσω τα κάτωθι :

  1. Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τελευταία συνεδρίασή του στις 17 Σεπτεμβρίου 2019 λειτούργησε απόλυτα θεσμικά και υποδειγματικά. Συζητήθηκαν 21 θέματα αναλυτικά και δημοκρατικά, δόθηκε ο λόγος σε όποιον το ζήτησε χωρίς κανέναν περιορισμό, ενώ υπερψηφίστηκαν όλες οι εισηγήσεις ομόφωνα, συνεπώς κι από την παράταξη της μειοψηφίας και τον ίδιο τον κ. Δημητριάδη.

2.Από τον κ. Δημητριάδη ζητήθηκε μετά το πέρας της ημερήσιας διάταξης, να συζητηθούν  δύο (2) θέματα προ ημερήσιας διάταξης. Αυτό, του εξηγήθηκε ότι δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία και από τον Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων. Η διαδικασία συζήτησης θεμάτων προ ημερήσιας διάταξης γίνεται στην αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία ο κ. Δημητριάδης αποδείχθηκε ότι δεν γνώριζε και ουσιαστικά ζητούσε να μην τηρηθούν. Ίσως για αυτό άλλωστε, όταν κατάλαβε το λάθος του, δεν επέμεινε στο αίτημα του, και ούτε  εξέφρασε την οποιαδήποτε αντίδραση, δυσαρέσκεια ή διαφωνία στη συνέχεια.

Όταν κάποιος είναι επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν δικαιολογείται να αγνοεί μια τόσο στοιχειώδη διαδικασία.  Επίσης, ο ίδιος είχε τη δυνατότητα των ημερών που μεσολάβησαν από την παραλαβή της Πρόσκλησης με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης μέχρι τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα μπορούσε να ζητήσει και να εισηγηθεί εμπρόθεσμα τα προ ημερήσιας διάταξης θέματα που επιθυμούσε και αυτά να γίνουν αποδεκτά.

3.Πάγια, όταν ολοκληρώνεται η συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου και υπάρχει διάθεση των παρόντων να συζητηθούν επιπλέον θέματα, σταματάει η μαγνητοφώνηση για τα πρακτικά και συνεχίζεται η συζήτηση επί των θεμάτων που τίθενται  με τη μορφή ερωτημάτων. Αυτό έγινε και στη συνεδρίαση της 17ης Σεπτεμβρίου. Ακολούθησε πολύωρη συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας ετέθησαν ελεύθερα και δημοκρατικά διάφορα ζητήματα από δημοτικούς συμβούλους, εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων και πολίτες με τα μικρόφωνα ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια. Προς επίρρωση επικαλούμαι τη μαρτυρία των παρόντων.

4.Συνεπώς, ο κ. Δημητριάδης μπορούσε να θέσει τα θέματα που επιθυμούσε στην πολύωρη και ουσιαστική αυτή συζήτηση που ακολούθησε, στην οποία όμως δεν συμμετείχε καθόλου μη εκφράζοντας καμία πρόταση, άποψη ή ερώτηση επί των διαφόρων ζητημάτων που συζητήθηκαν (π.χ. η οικονομική κατάσταση του Δήμου, οι υφιστάμενες μελέτες, τα σχεδιαζόμενα έργα κ.α.). Μάλιστα, το πρώτο σχετικό θέμα που συζητήθηκε, τέθηκε από δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας – παράταξης του κ. Δημητριάδη, στον οποίο σύμβουλο δόθηκε κανονικά ο λόγος και ακολούθησε μακρά συζήτηση επί του ζητήματος που έθεσε. Ούτε κλειστά μικρόφωνα, ούτε απόπειρα φίμωσης, ούτε αντιδημοκρατικές πρακτικές που φαντασιώνεται ο κ. Δημητριάδης.

 

Τέλος, δηλώνω με τη σειρά μου αποφασισμένη να υπερασπιστώ το κύρος και τη θεσμική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις του Νόμου και τον σχετικό Κανονισμό Λειτουργίας, αποκαλύπτοντας και αντιμετωπίζοντας αναλόγως κάθε αντιδεοντολογική συμπεριφορά που καταπατά την αλήθεια, διαστρεβλώνει τα πραγματικά γεγονότα και εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα και ιδιοτελείς σκοπιμότητες εντυπωσιασμού και αυτοπροβολής.»


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ Ε.Ι.Ε.Τ.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 2242

ΕΔΡΑ Κορυτσάς 17, Τ.Κ. 52100 Καστοριά

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δημήτρης Ιατρίδης


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο


Κατηγορίες