Κωνσταντίνος Δημητριάδης: Αυτή είναι η “σοσιαλιστική δημοκρατία” στον Δήμο Νεστορίου;

Παρά τις αρχικές δεσμεύσεις του δημάρχου κ. Χρήστου Γκοσλιόπουλου για ίση μεταχείριση απέναντι σ΄ όλους τους δημοτικούς συμβούλους, ανεξαρτήτως παράταξης και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις… ο ίδιος απέδειξε πόσο ανακόλουθος είναι στα έργα με τα λόγια, από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του Δημτοικού Συμβουλίου.

Όταν ζήτησα τον λόγο, εκτός ημερήσιας διάταξης, και προτού η πρόεδρος του Δ.Σ. προλάβει να αντιδράσει σύμφωνα με τον θεσμικό της ρόλο, παρενέβη ο κ. δήμαρχος και έδωσε εντολή να κλείσουν τα μικρόφωνα, αφαιρώντας από εμένα τον λόγο!

Ενώ λίγες μέρες πριν, σε επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στον Δήμο, ο κ. δήμαρχος απέφυγε να προσκαλέσει, όπως όφειλε, τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας για να παραστούμε στη σύσκεψη.

Τέτοιες πρακτικές, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, όπου η αντιπολίτευση είχε μόνο διακοσμητικό ρόλο στα δημοτικά συμβούλια, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.
Δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το θεσμικό μας ρόλο και τα καθήκοντα που μας ανέθεσε ο κυρίαρχος λαός του δήμου μας.
Είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι.

Κωνσταντίνος Δημητριάδης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της μειοψηφίας
Δήμου Νεστορίου