Σήραγγα της Κλεισούρας: Η μελέτη της λιμνάζει στα συρτάρια των Υπουργείων

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης Πτολεμαΐδα 25-9-2019

Μ αφορμή τη δημοσίευση του e-ptolemeos.gr σήμερα «ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ»
Οφείλω να κάνω γνωστά (επειδή τα βίωσα)
ΟΣΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ & ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΛΙΟΙ:
1 Κων/νος Σημαιοφορίδης Υφ/ργός 1991 στην κυβέρνηση Κων. Μητσοτάκη, οραματίστηκε την Σήραγγα της Κλεισούρας και με εντολή του έγινε η προμελέτη του έργου.
2 Αμέσως μετά τα δυνατά της εποχής εκείνης ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ την πίστεψαν και την πάλεψαν.
3 Οι τοπικές εφημερίδες πρωτίστως και κυρίως, αλλά και η πλειοψηφία των ΜΜΕ της Δυτικής Μακεδονίας, πρόβαλε την αναγκαιότητα του έργου.
4 Ο βουλευτής Μιχάλης Παπαδόπουλος με ενέργειες και άρθρα του την υποστήριξε
5 Ο Περιφερειάρχης Αντρέας Λεούδης παρά τις λυσσώδης αντιδράσεις του λόμπι της μεγάλης τρύπας (ΖΕΠ) ολοκλήρωσε την μελέτη και το έργο είναι ώριμο (10/10) από το 2009.
6 Η Περιφερειακή αρχή του Γιώργου Δακή το πρότεινε ως το μοναδικό έργο (το μεγαλύτερο) στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, χωρίς όμως συνέχεια.
Φυσικά είναι και πολλοί άλλοι που στήριξαν την κατασκευή της Σήραγγας της Κλεισούρας (δήμαρχοι Πτολεμαΐδας-Αμυνταίου-Ορεστίδος-Καστοριάς, η Κοινότητα Κλεισούρας, Κ. Λιάντσης, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Μαρία Αντωνίου κ.α.) οι περισσότεροι φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και φυσικά αποτελεί διακαή πόθο ΟΛΩΝ των κατοίκων της περιοχής!
Λέτε κύριοι των κυβερνήσεων ότι η απορροφητικότητα των κονδυλίων από τα ΕΣΠΑ είναι πολύ χαμηλή, ιδού η Ρόδος ιδού και το έργο (απορροφητής) της Δυτικής Μακεδονίας!
Το περιμέναμε από τους προηγούμενους, μήπως η σημερινή Περιφερειακή Αρχή, μαζί με τις δημοτικές αρχές Αμυνταίου-Πτολεμαΐδας-Ορεστίδος & Καστοριάς το λένε και το πιστεύουν; Έχουν τα κότσια (κά@@λα) να αντισταθούν στην μεγάλη “τρύπα”; Μακάρι, ίδωμεν …..