Συμμετοχή, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του Δήμου Καστοριάς στην Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη.  Και αυτό θα το πετύχουμε με τη συνεργασία όλων!

 

Ο Δήμος Καστοριάς, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Αθλητισμού, το τμήμα Τροχαίας, τον Ποδηλατικό Σύλλογο «620», αλλά και εθελοντές συμπολίτες μας, συμμετείχε στην «Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας».

 

Παρών ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, ο οποίος συνομίλησε με τους μικρούς φίλους και τους γονείς τους, που κατέκλυσαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, ενώ συνεχάρη και όλους τους εμπλεκόμενους. Βέβαια, δεν παρέλειψε να δοκιμάσει κι ένα από τα ηλεκτρικά ποδήλατα που βρίσκονται μέχρι σήμερα «παροπλισμένα», για τα οποία δήλωσε ότι θα βγουν επιτέλους στη κυκλοφορία την ερχόμενη άνοιξη.

 

Οι δηλώσεις του Δημάρχου στα Μέσα Ενημέρωσης:

 

Στόχος αυτών των δραστηριοτήτων είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση και να ενημερώσουμε μικρών και μεγάλων πάνω σε θέματα καθημερινής κυκλοφοριακής αγωγής και συμπεριφοράς.

 

Όλοι οι πολίτες θα πρέπει  να ακολουθούμε τους κανόνες, να μην παρκάρουμε σε σημεία που ισχύει η απαγόρευση στάθμευσης, να μη κλείνουμε τις ράμπες και τις θέσεις στάθμευσης που προορίζονται για ΑΜΕΑ, να μη χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητό μας όπου αυτό δεν χρειάζεται, να διευκολύνουμε την κίνηση των ποδηλάτων  και να σεβόμαστε τους πεζούς.

 

Η νέα Δημοτική Αρχή σκοπεύει να κάνει μια πόλη φιλική προς το περιβάλλον, για όλους τους δημότες και τους επισκέπτες. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τα “Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας” (ΣΒΑΚ), όπου μετέχουν 180 Δήμοι της χώρας μας, αλλά δυστυχώς ο δικός μας Δήμος, έως τώρα, δεν είχε καμία μελέτη και κανένα σχέδιο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

 

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη.

Και αυτό θα το πετύχουμε με τη συνεργασία όλων!