Δήμος Καστοριάς: Δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις των οκτώ εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς

Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε τέσσερις ώρες το δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς με ψήφους 23 υπέρ, 16 κατά και μία παρών, έκανε αποδεκτή την απόφαση του Νομικού Προσώπου για την ανανέωση των συμβάσεων, μόνο των 10 από τους 18 εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

 

Υπέρ της απόφασης του ΝΠΔΔ τάχθηκαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας του δημάρχου Γιάννη Κορεντσίδη και του συνδυασμού “Τελευταία Ευκαιρία” του Αλέξανδρου Ταμήλια.

Ενώ από την πλευρά της μείζονος πλειοψηφίας η Κατερίνα Σπύρου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του δημάρχου προσωπικά για την πρότασή του  να γίνει αποδεκτή η μη ανανέωση των συμβάσεων των οκτώ εργαζομένων.

 

Στην αίθουσα του Δ.Σ. παραβρέθηκαν και πήραν τον λόγο οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ- ΟΤΑ  και των εργαζομένων του δήμου οι οποίοι απείλησαν και με προσφυγές στα δικαστήρια αν περάσει η πρόταση του δημάρχου.

 

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης αναφέρθηκε με στοιχεία στους λόγους οι οποίοι τον οδήγησαν σ΄ αυτή την απόφαση. Και είναι:

Α) Το υπεράριθμο προσωπικό των παιδικών σταθμών του δήμου που υπερβαίνει τις προβλεπόμενες από τον νόμο θέσεις των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς

Β) Η συνεχής μείωση των εσόδων του Νομικού Προσώπου με την παράλληλη αύξηση των δαπανών που εμφανίζουν ένα έλλειμμα της τάξης των 170.000 ευρώ το χρόνο  και

Γ) Το δημογραφικό πρόβλημα που πλήττει τον δήμο με αποτέλεσμα από τις προβλεπόμενες θέσεις ενός παιδικού σταθμού να καλύπτεται  μόνο το 1/3  αυτών.

 

Σ΄ αυτό συντελεί και η λειτουργία πολλών ιδιωτικών παιδικών σταθμών, που λειτουργούν ανταγωνιστικά προς τους δημοτικούς, γιατί όπως τόνισε ο δήμαρχος ο μισθός ενός εργαζόμενου στους ιδιωτικούς δεν υπερβαίνει τα 600 ευρώ ενώ στους δημοτικούς ξεπερνάει τα 1200 μικτά.

 

Δείτε την εισήγηση του Γιάννη Κορεντσίδη