Καταιγίδες “σαρώνουν” τη χώρα – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα – ΦΩΤΟ

Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας προβλέπονται για σήμερα και αύριο, με τοπικά έντονα φαινόμενα. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται σε Θεσσαλία, τα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα νησιά του Ιονίου και τοπικά τα δυτικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Στον χάρτη παρουσιάζονται με κόκκινο χρώμα οι περιοχές όπου αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Σήμερα, Δευτέρα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, όπου βαθμιαία θα ενταθούν, ενώ τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα δυτικά, κεντρικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στις Κυκλάδες και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα είναι πιθανόν να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην Αττική και στο κέντρο της Αθήνας, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα από το μεσημέρι και μετά.

Στο χάρτη παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα ύψη βροχής στην περιοχή της Αττικής, κατά τις απογευματινές ώρες.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο οδικό δίκτυο αφού θα επηρεαστεί μεγάλο τμήμα του στην ηπειρωτική χώρα.

Την Τρίτη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στα ανατολικά, ενώ εξαίρεση θα παρουσιάσουν η Ήπειρος και η Μακεδονία. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά κυρίως ηπειρωτικά τμήματα. Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο με εντάσεις 6-7 μποφόρ και στο Βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ ανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: meteo.gr