Γεωργία Ζεμπιλιάδου για σήραγγα Κλεισούρας: αν δοθεί «πράσινο φως» θα δεσμεύσει το σύνολο των πόρων της περιφέρειας για οδικά έργα στο ΠΕΠ της Δυτικής Μακεδονίας

Η Γεωργία Ζεμπιλιάδου έκανε λόγο για ένα πολύ σοβαρό θέμα γιατί αν δοθεί «πράσινο φως» θα δεσμεύσει το σύνολο των πόρων της περιφέρειας για οδικά έργα στο ΠΕΠ της Δυτικής Μακεδονίας.  Μάλιστα χαρακτήρισε την εισήγηση πρόχειρη και βεβιασμένη που προκάλεσε δυσάρεστα διλλήματα που δεν είναι της στιγμής.

 

Η ίδια έθεσε επίσης, δύο ερωτήματα στην περιφερειακή αρχή: Πριν φέρει ένα τόσο σοβαρό θέμα ποιες είναι οι προτεραιότητές της, αν είναι να συνδέσει δύο περιοχές της σε ύφεση είναι κάτι καλό και αν προτεραιότητά της είναι η εξωστρέφεια, τότε η ίδια είπε ότι δεν καταλαβαίνει την επιλογή αυτή.

 

«Είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο, είμαστε μπροστά στην αναθεώρηση του ΠΕΠ και πρέπει να δούμε αν είναι προτεραιότητά της η σήραγγα της Κλεισούρας ή να βελτιώσουμε το αεροδρόμιο, Αν αποφασίσουμε ότι ποιο σημαντικό από το αεροδρομιο, το ΒΙΟΜΑ, τις αναπλάσεις, είναι η σύνδεση με την Πτολεμαΐδα, τότε να το ξέρουμε πριν ψηφίζουμε. Ψηφίζουμε για 70 εκ. ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: e-ptolemeos.gr