Δημήτρης Σαββόπουλος για σήραγγα Κλεισούρας: Πιστεύω ότι από αυτό το έργο θα ωφεληθεί όλη η περιφέρεια

 «Υπάρχει η πολιτική βούληση για αυτό και παίρνουμε απόφαση περιφερειακού συμβουλίου και πιστεύω ότι από αυτό το έργο θα ωφεληθεί όλη η περιφέρεια. Θα λάβουμε απόφαση να εντάξουμε το έργο στον άξονα 7 της πρόσκλησης που θα βγάλει η περιφερειακή αρχή, μέσω μιας μελέτης που θα φέρει ένα έργο ύψους 70 εκ. ευρώ. Η μελέτη στοίχησε 2.400.000 ευρώ, ολοκληρώθηκε το 2012 από το προηγούμενο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος που είναι και ο εισηγητής.

 

Η σήραγγα Κλεισούρας, με βάση τον αντιπεριφερειάρχη, θα έχει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή, συνδέοντας  τον οδικό άξονα Κορομηλιά Κρυσταλλοπηγή αλλά και το κομμάτι Νίκη – ΦΥΡΟΜ. Θα ενώσει τρεις διαφορετικές περιοχές, την Καστοριά, την Εορδαία και το Αμύνταιο με τη Φλώρινα και την Κοζάνη, κάνοντας επίσης ασφαλέστερη μεταφορά εμπορευμάτων, πιο ασφαλή πρόσβαση στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο , ενώ θα δώσει τουριστική ώθηση στην περιοχή, κάνοντας ευκολότερη την πρόσβαση στο αεροδρόμιο της Καστοριάς.

 

Ο κ. Σαββόπουλος ζήτησε ομόφωνη απόφαση για ένα μεγάλο έργο που θα ωφελήσει την περιοχή, με τον ίδιο να απαντάει πως πρόκειται για σημαντική παρέμβαση 10.5 χιλιομέτρων και 1362 μέτρων μήκους σήραγγας. Διευκρίνισε ότι ο άξονας 7 έχει 53 εκ. ευρώ και δεν υπάρχει άλλη ώριμη μελέτη και το έργο εφόσον γίνει θα είναι ανταποδοτικό για όλη την περιοχή. Επειδή πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, θα χρειαστεί ο φάκελος του να περάσει από την ΕΕ από τις Βρυξέλλες, κάτι που απαιτεί από 3-9 μήνες.

 

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Σαββόπουλος, του χρόνου τέτοιο καιρό ίσως και πιο σύντομα θα δημοπρατηθεί, ενώ ο χρόνος κατασκευής είναι 28-32 μήνες εφόσον συμβατοποιηθεί και βρεθεί ανάδοχος εταιρεία.

Πηγή: e-ptolemeos.gr