Η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μοναστήρι της Αγίας Άννας – Αμείωτο το ενδιαφέρον του Ν. Βανόπουλου για την αξιοποίησή του

Επίκεντρο του εορτασμού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών έγινε και φέτος το ιστορικό μοναστήρι στην Τσούκα της Αγίας Άννας, που δεσπόζει στην εσωχή ενός απόκρημνου βράχου με φόντο τους περίφημους καταρράχτες. 

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Θεία Λειτουργία την οποία παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος, ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Κων/νος Δημητριάδης, ο περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Κώττας,  ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Βανόπουλος  και πλήθος κόσμου.

 

Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον του Νίκου Βανόπουλου ο οποίος εκλέγεται από την περιοχή, για την αξιοποίηση και ανάδειξη της Μονής και του περιβάλλοντα χώρου που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης θρησκευτικού και φυσιολατρικού τουρισμού της Δυτικής Μακεδονίας.

 

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο kastorianiestia.gr αυτή τη στιγμή η αξιοποίηση της Μονής έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με 1.200.000 ευρώ και ζητάει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, όπως κάποια άλλα έργα του Δήμου Νεστορίου

Δείτε το βίντεο