Η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεων

Με δυνατή φωνή, που δεν έκρυβε την συγκίνηση και τον ενθουσιασμό, απευθύνθηκε για πρώτη φορά ο νέος μητροπολίτης Φθιώτιδας

στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να τον υποδεχθούν. «Σας καλωσορίζω …δεν με καλωσορίζεται « είπε χαρακτηριστικά.

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του μητροπολίτη Νικολάου η Φθιώτιδα άλλαξε σήμερα σελίδα και με μια μεγαλοπρεπή τελετή όπως άρμοζε στην ιστορική αυτή ημέρα πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Συμεών.

Ο νέος ιεράρχης της τοπικής εκκλησίας, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, κατέφτασε λίγο μετά τις 11 το πρωί στην Πλατεία Πάρκου.

Εκεί τον υποδέχτηκαν ο τοποτηρητής της μητρόπολης Φθιώτιδος, μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, δεκάδες ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι αρχές του τόπου και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή.

Αφού, ο κ. Συμεών, παρέλαβε την αρχιερατική ράβδο από τον τοποτηρητή, μητροπολίτη Ιγνάτιο, ακολούθησε η προσφώνηση του Δημάρχου Λαμιέων Ευθύμιου Καραΐσκου, ο οποίος με θερμά λόγια τον καλωσόρισε στην πόλη.

Ανθρώπινος, αληθινός στην πρώτη του ομιλία ο κ. Συμεών μοιράστηκε με το συγκεντρωμένο πλήθος πως είχε υπηρετήσει ως στρατιώτης στην περιοχή πριν 22 χρόνια «έρχομαι και πάλι ως στρατιώτης Ιησού Χριστού» είπε χαρακτηριστικά.

Δεκάδες ήταν και οι επίσημοι που βρέθηκαν στην πόλη για να τιμήσουν τον νέο μητροπολίτη. Το μισό υπουργικό συμβούλιο, αρχηγοί κομμάτων, δεκάδες εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, των επιστημών και των γραμμάτων , των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού, θέλησαν να τιμήσουν με την παρουσία τους τον σεβασμιότατο κ. Συμεών.

Οι ομιλίες στον μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας

Εκ μέρους του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, τον νέο μητροπολίτη καλωσόρισε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Από την τελετή ενθρόνισης δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με την οποία τον συνδέουν στενοί δεσμοί φιλίας.

Τον λόγο στον μητροπολιτικό ναό πήρε επίσης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός ενώ στο έργο του μακαριστού Νικολάου -που παραλαμβάνει ο κ. Συμεών- αναφέρθηκαν τόσο ο τοποτηρητής Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος αλλά και ο Αρχιερατικός επίτροπος πατέρας Νεόφυτος Ραφαηλίδης.

 

Το γεύμα στις Εσπερίδες

Το πρόγραμμα του κ. Συμεών περιελάμβανε και γεύμα στο οποίο ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν σε αυτή τη σημαντική ημέρα για τον ίδιο.
Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον Αρχιεπίσκοπο του πρόσφερε αναμνηστικά δώρα ενώ ο κ. Ιερώνυμος του ευχήθηκε «να συνεχίσει να μοιράζει τις αρετές του όπως έκανε μέχρι σήμερα».


tvstar.gr