“Kαμία απολύτως σκέψη από τη νέα Δημοτική Αρχή για ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών” Ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς

Έπειτα από τις κινητοποιήσεις των Δημοτικών Υπαλλήλων σχετικά με το αίτημά τους για κατάργηση του άρθρου 178 του Νόμου 4635/2019, «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», που δίνει τη δυνατότητα, στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν για τη σύναψη συμβάσεων για την Εκτέλεση συγκεκριμένων υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών καθαριότητας κοινοχρήστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση προχώρησε, με ομόφωνη απόφαση, στην έκδοση ψηφίσματος, το οποίο κοινοποιείται.

Έχοντας περάσει δυόμιση μήνες από τότε που η νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε τη Διοίκηση του Δήμου Καστοριάς, είναι εμφανής η εξαιρετική συνεργασία με το σύνολο των Υπαλλήλων.

Τόσο ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, όσο και οι Αντιδήμαρχοι αλλά και όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες που έχουν καθημερινή επαφή με όλες τις υπηρεσίες, αναγνωρίζουν τη σημαντική συμβολή, όλων των εργαζομένων στο Δήμο Καστοριάς, στην μεγάλη αλλαγή της εικόνας, σε κάθε τομέα και σε κάθε περιοχή.

Με βάση το γεγονός αυτό είναι προφανές πως δεν υπάρχει καμία απολύτως σκέψη από τη νέα Δημοτική Αρχή, ούτε για ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, ούτε πολύ περισσότερο για απολύσεις εργαζομένων.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Υπερασπιζόμαστε τον αποκλειστικά Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου.
Ζητάμε από τον Κεντρική Διοίκηση να σεβαστεί το Αυτοδιοίκητο στους Δήμους.
Να στελεχώσει με το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό τις Δημοτικές υπηρεσίες, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση για την ανανέωση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, όπως και την αγορά νέων μέσων.
Ζητάμε την κατάργηση του άρθρου 178 του Νόμου 4635/2019 «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», που δίνει τη δυνατότητα, με ισχνή πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο να μπορεί κατά τη κρίση του, χωρίς αιτιολογημένη έκθεση, να αποφασίζει για τη σύναψη Δημόσιας Σύμβασης σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016, για την Εκτέλεση συγκεκριμένων υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών καθαριότητας κοινοχρήστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.
Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και καλεί την κυβέρνηση να ανοίξει διάλογο με τα θεσμικά όργανα Κ.Ε.Δ.Ε., Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας και Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Μόνο με διάλογο και συνεννόηση με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μπορεί να βρεθεί λύση για τα χρόνια προβλήματα στους Ο.Τ.Α.
Όχι στο χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ειδικά στις κλαδικές. Κανένας περιορισμός στις συνδικαλιστικές ελευθερίες που επιφέρει ο νέος Νόμος.