αρχείο λήψης (2)

Ερώτηση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου για τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υγείας κατέθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου σχετικά με την ανανέωση των συμβάσεων εργαζομένων απαραίτητων για την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) του Άργους Ορεστικού της ΠΕ Καστοριάς.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Υγείας
Θέμα: «Ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων απαραίτητων για την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) του Άργους Ορεστικού της ΠΕ Καστοριάς»
Το ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού διαθέτει υποδομές υψηλών προδιαγραφών που για χρόνια έμεναν αναξιοποίητες σε μεγάλο βαθμό. Από το 2004, έτος αποπεράτωσής του, έμενε ανεκμετάλλευτη η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών σε πολίτες που το είχαν πραγματικά ανάγκη. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ανταποκρινόμενη με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης στο δίκαιο και χρόνιο αίτημα και τις ανάγκες των πολιτών της Καστοριάς και της Δυτικής Μακεδονίας, προχώρησε στις 18 Ιουνίου 2019 στην αναβάθμιση του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης Άργους Ορεστικού σε 24ωρη βάση, με ανοιχτή και κλειστή νοσηλεία, θέτοντας σε λειτουργία την Μονάδα Ημερήσιας Φροντίδας 18 κλινών.
Το ΚΕΦΙΑΠ στελεχωνόταν από 15 μόνιμους υπαλλήλους και ενισχύθηκε μέσω του Ειδικού προγράμματος απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α΄ 101) και οι οποίοι δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα του ΟΑΕΔ, με δεκαπέντε (15) συμβασιούχους (10 ΤΕ Νοσηλευτών, 2 ΤΕ Φυσικοθεραπευτών, 1 ΤΕ Διοικητικών Υπαλλήλων, 1 ΤΕ Λογοθεραπευτών και 1 ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών). Η πρόσληψη και στελέχωση του Κέντρου με το ειδικευμένο προσωπικό συνετέλεσε στη δυνατότητα της λειτουργίας του ΚΕΦΙΑΠ ως Κέντρο κλειστής νοσηλείας.
Οι χρόνια πάσχοντες και τα άτομα με αναπηρία απέκτησαν την δυνατότητα πρόσβασης σε υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες αποκατάστασης, αποθεραπείας και φροντίδας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και χωρίς την ταλαιπωρία μετακίνησης που μέχρι πρότινος ήταν εφικτή και δυνατή μόνο μέσω υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα, με απαγορευτικό κόστος. Ενδεικτικό είναι ότι η μηνιαία κάλυψη εξωτερικών περιστατικών του ΚΕΦΙΑΠ είναι κατά μέσο όρο 80 άτομα και το Κέντρο εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 10 ασθενείς το μήνα στην κλειστή νοσηλεία.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω γίνεται σαφές πως οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι είναι αναγκαίοι για την εύρυθμη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ μέσα από την γνώση και την κατάρτισή τους και με δεδομένο πως η μη ανανέωσή τους σημαίνει τη μη συνέχιση λειτουργίας του Κέντρου,

ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Προτίθεται η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προβεί στην ανανέωση των συμβάσεων που είναι αναγκαίες για τη συνέχιση της ομαλής 24ωρης λειτουργίας του κέντρου;
2. Τι σκοπεύει να κάνει ώστε να μην κινδυνεύσει η συνέχιση της εξυπηρέτησης των πολιτών από το ΚΕΦΙΑΠ;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Τελιγιορίδου Ολυμπία


Η ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ Ε.Ι.Ε.Τ.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 2242

ΕΔΡΑ Κορυτσάς 17, Τ.Κ. 52100 Καστοριά

Τηλ. & FAX: 2467027935

email: kasestia@otenet.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δημήτρης Ιατρίδης


Βρείτε μας στο facebook

Βρείτε μας στο twitter

Βρείτε μας στο instagram


ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ: 1 €

ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Εντός νομού 30€/ εκτός νομού 60€/

Δήμων – Κοινοτήτων – Οργανισμών – Τραπεζών 90€

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Ευρώπη 100€/ ΗΠΑ 120$/ Αυστραλία 130$/ Καναδά 120$

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: Δημοσίου 2€/εκατοστό

Δημοσίου που επιβαρύνουν ιδιώτες 5€/εκατοστό

(κοινή υπουργική απόφαση 2/28783Α/9-9-2005)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ: Σύμφωνα με τον κατάλογο

Τα ενυπόγραφα άρθρα και σχόλια εκφράζουν τις απόψεις ων συντακτών τους, οι οποίοι φέρουν και αποκλειστική ευθύνη.Newsletter

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Και μείνετε ενημερωμένοι για ότι συμβαίνει στο νομό μας και όχι μόνο


Κατηγορίες